- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака су послали кући али – један Србин се осветио и заблистао

© Sputnik / Лука НиколићМаријана Вељовић, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић
Маријана Вељовић, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Да је Новаку Ђоковићу било дозвољено да игра на Аустралијан опену његов први противник био би Миомир Кецмановић. Ипак, први рекет света је био депортован, а то је испоставило се била срећна околност за другог српског тенисера који од Аустралијан опена ређа сјајне партије и игра једну од бољих сезона у каријери.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако је тема о учешћу Новака Ђоковића на Аустралијан опену и даље једна болна страница историје за српски спорт, депортација првог рекета света донела је срећу Миомиру Кецмановићу.
Да је Кецмановић у првом колу играо против Новака његове шансе за наставак турнира биле би готово немогуће, међутим Миша је искористио Ђоковићев одлазак и показао шта зна дошавши до четвртог кола Аустралијан опена.
Кецмановић је иако је он био први који излази на мегдан Новаку био огорчен због третмана који је најбољи тенисер света доживео у Аустралији због чега је поручио да ће се осветити, и то је урадио и ради и даље на најлепши начин уз помоћ рекета и лоптице, спортски, на терену.
„Наша мала српска екипа овде у Мелбурну огорчена је и разочарана и мислим да се сада треба додатно потрудити, и својим играма на неки начин осветити нашег најбољег представника који је онемогућен да буде овде“, изјавио је Кецмановић пред почетак Аустралијан опена.
Након што је поражен од Гаела Монфиса у четвртом колу, српски тенисер није клонуо духом већ је додатно појачао форму што се касније видело у Рио де Жанеиру.
На том турниру 500 серије Кецмановић је стигао до четвртфинала, да би након тога приредио још веће изненађење.
Стигао је Миша у Индијан Велс и редом победио четири тенисера од којих су чак три (Марин Чилић, Ботик ван де Задшулп, Матео Беретини) боље рангирани од њега.
Највећу победу остварио је у осмини финала када је савладао Матеа Беретинија, шестог тенисера света, а касније је у четвртфиналу изгубио од Тејлора Фрица.
После једног Мастерса, Кецмановић је своју блиставу сезону наставио на другом турниру хиљаду серије, у Мајамију.
У првом колу српски тенисер савладао је Џека Сока пред домаћом публиком, да би онда уследила још једна велика победа.
Феликс Оже - Алијасим, девети тенисер планете, у изузетној је форми, али очигледно не и када је са друге стране мреже Миомир Кецмановић.
Тријумфом над Оже-Алијасимом, српски тенисер је у истом месецу обезбедио две победе над Топ 10 играчима.
Наредни противник у треће колу Мастерса у Мајамију Миомиру ће бити Себастијан Корда, а до сада нису одиграли ниједан међусобни дуел.
Иако је било незамисливо да ће Новакова депортација донети нешто добром српском тенису, делује као да је Кецмановићу дала крила.
Миомир је тренутно 48. рекет света, а претходне сезоне био је и на 38. месту иако је био у лошијој форми него сада. Од старта сезоне српски тенисер има 15 победа и шест пораза.
С обзиром на то да је Кецмановић ушао сјајно у актуелну сезону, треба веровати да би ова година могла да му донесе нови најбољи пласман у каријери, која нема сумње да ће бити богата јер Миша има само 22 године.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СПОРТ
Кирјос ће ипак морати да плати за своје поступке у Америци
Миомир Кецмановић прославља победу над Матеом Беретинијем у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СПОРТ
Миша шокирао Феликса усред Мајамија!
Андреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
СПОРТ
Медведев се прошетао поред Марија, Американац изненадио Хачанова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала