- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турска: На Црном мору нема ванредне ситуације, наши бродови у приправности због мина

© Sputnik / Виталиј Тимкив / Уђи у базу фотографијаЦрно море
Црно море - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
На Црном мору нема ванредне ситуације, изјавио је турски министар одбране Хулуси Акар у светлу информација о плутајућим минама у том мору.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нема нема ванредне ситуације на Црном мору. Наши бродови су на дужности у потрази за минама“, рекао је Акар новинарима.
Турске власти у суботу су упозориле бродове на „предмет сличан мини“ који је уочен како плута северно од Истанбула у близини Црног мора, неколико дана након што је Русија упозорила на плутајуће мине из украјинских лука.
Међутим, истог дана је Министарство одбране Турске саопштило да је предмет пронађен у мореузу Босфор застарела мина, као и да у овом тренутку нема никаквих проблема за пловидбу и да је мореуз отворен за саобраћај.
Федерална служба Русије је раније саопштила да је украјинска морнарица, након почетка специјалне војне операције, поставила око 420 мина на прилазима лука у Одеси, Очакову, Черноморску и Јужном. У ФСБ нису искључили могућност наношења експлодираних мина у Босфор и даље због струје. Како је раније пренео турски лист „Хуријет“, након саопштења руске службе, ратна морнарица Турске затражила је од бродова да прате плутајуће мине.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Турска предузима потребне мере у вези са минама у Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала