- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина затвара Шангај: Град од 25 милиона становника у двостепеном локдауну

CC0 / Unsplash/Denys Nevozhai / Шангај - економски, трговински и финансијски центар Кине
Шангај - економски, трговински и финансијски центар Кине  - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Кинески финансијски центар Шангај покренуо је двостепени локдаун, током ког ће бити ограничен приступ ауто-путевима и мостовима, како би се град изборио са растућим бројем случајева ковида-19.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Надлежни су досад одбијали да закључају град од 25 милиона становника како би избегли дестабилизацију економије пошто је Шангај важно финансијско средиште.
Јавни транспорт биће суспендован, а фирме и фабрике обуставиће операције или ће радити онлајн, преноси Танјуг.
Превремено затварање, најављено од стране градске владе Шангаја, поделиће град на два дела дуж реке Хуангпуа, како би се омогућило постепено тестирање становника. Источна страна града биће у карантину од данас до 1. априла, а западна од 1. до 5. априла.
Ву Фан, чланица шангајског експертског тима за борбу против ковида, рекао је да је недавно масовно тестирање открило инфекције „великих размера“ у граду, што је проузроковало јачи одговор на пораст броја случајева, од првобитно најављеног приступа.
„Сузбијање епидемије великих размера у нашем граду је веома важно јер када се заражени људи ставе под контролу, блокирали смо пренос“, рекла је Ву Фан и додала да ће тестирање спроводити док се не отклоне сви ризици.
У Шангају је у недељу пријављено рекордних 3.450 асимптоматских случајева ковида-19, што чини скоро 70 одсто случајева у целој земљи, заједно са 50 симптоматичних случајева, навеле су градске власти, наводи РТС.
Тестирање на вирус корона у кинеском граду Сијану - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СВЕТ
Кина региструје нови пораст случајева вируса корона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала