- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Ово је преломни историјски тренутак

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Тренутна ситуација у свету је преломна етапа у историји, сматра руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Ми разумемо све: какав период сада преживљава наша земља, Европа, па и цео свет. Ово је преломна етапа у историјском развоју цивилизације. И без обзира на све потешкоће, руска дипломатија ће наставити да континуирано и чврсто брани националне интересе Русије на међународној арени, чини све што је потребно како би заштитила животе, част, безбедност руских грађана и наших сународника у иностранству“, истакао је Лавров на седници комисије главног одбора партије „Јединствена Русија“ за међународну сарадњу и подршку сународницима у иностранству.

Лавров је истакао како сматра да управо већу самосталност и одбрану своје истине и свог легитимног места на светској арени од Руске Федерације очекују и многобројни пријатељи и истомишљеници Русије, који и чине већину чланова међународне заједнице.
„И, наравно, данас, као што сам већ рекао, подршка наших активности на светској сцени од стране кључних политичких снага Русије јасно одражава јединство руског друштва у овом, без претеривања, преломном периоду светске историје“, нагласио је руски дипломата.
Одбор „Јединствене Русије“ за међународну сарадњу и подршку сународницима у иностранству бави се реализацијом спољнополитичког одсека народног програма партије, а његова активност се тиче међупарламентарне сарадње, миграционе политике, поштовања права досељеника из Русије у друге земље и очувања њиховог културног идентитета.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Русија не бомбардује украјинске градове, као што су САД и НАТО Југославију
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Русија припрема реципрочне визне мере за непријатељске земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала