- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија припрема реципрочне визне мере за непријатељске земље

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Русија припрема указ о реципрочним визним мерама које ће ограничити улазак у земљу држављанима „непријатељских земаља“, саопштио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Тренутно је у припреми нацрт указа председника о реципрочним мерама у вези са визним режимом услед непријатељских акција страних држава. Тај акт ће увести бројна ограничења за улазак на територију Русије“, истакао је шеф руске дипломатије на састанку комисије Јединствене Русије о међународној сарадњи и подршци сународницима у иностранству.
У исто време, у циљу спречавања угрожавања живота и здравља држављана трећих земаља и лица без држављанства која су се нашла на територији Украјини, олакшан им је поступак уласка и боравка на територији Русије ради безбедног повратка у земље њиховог порекла, објаснио је министар.
Лавров је подсетио да су у оквиру непријатељских потеза многих страних земаља 15. марта већ усвојене измене закона којима се предвиђа могућност примене ограничавајућих мера против свих страних држављана и лица без држављанства, као и да су такве мере раније могле да буду усвојене само против америчких држављана.

„Мислим да ће тај корак омогућити да се прошити спектар утицаја на неколико категорија страних држављана. То су, пре свега, они који су умешани у злочине над руским држављанима који се налазе у иностранству. То су особе које неосновано кривично гоне наше људе. И на крају, то су они који доносе неосноване одлуке којима се крши права и легитимни интересе држављана и организација Руске Федерације“, констатовао је дипломата.

Он је додао да Русија наставља да пружа правну помоћ представницима руске дијаспоре у иностранству. Како каже, Москва рачуна на ефикасно осигуравање права руских заједница у иностранству.
Подсетимо, прес-служба Кремља саопштила је данас да је председник Русије Владимир Путин наложио руској влади, Централној банци Русије и „Гаспрому“ да до 31. марта спроведу мере за промену валуте плаћања гаса за све земље које предузимају непријатељске акције против Москве, саопштила је раније прес-служба Кремља. Руски лидер је прошле недеље донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама.
Демонстрација лажних и правих новчаница  - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Подкаст
Улога рубље у новој међународној финансијској шаховској партији | Енергија Спутњика
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Путин наложио: До 31. марта омогућити плаћање гаса у рубљама за непријатељске земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала