- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија подсетила Јапан на Југославију: Америка склона нуклеарним авантурама, а не ми

© AP Photo / Philip MarkЧишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи.
Чишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи. - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Јапану Михаил Галузин посаветовао је јапанској влади да се по питању недопустивости коришћења нуклеарног оружја обрати Америци, а не Русији, јер је, како каже, управо Вашингтон отворено склон нуклеарним авантурама. Као пример навео је Југославију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Галузин је прокоментарисао изјаву јапанског премијера Фумија Кишиде током посете Хирошими 26. марта заједно са амбасадором САД у Јапану Рамом Емаунелом, када је премијер рекао да „могућност да Русија користи нуклеарно оружје изазива озбиљну забринутост“.
„Јапан у присуству америчког амбасадора, наглашавам, у Хирошими, дискутује о недопустивности коришћења нуклеарног оружја, вештачки и неосновано покушавајући да 'повеже' Русију са тиме“, навео је руски амбасадор.
Он сматра да би било много логичније директно упутити такав апел америчком амбасадору.
„У Вашингтону су отворено склони нуклеарним авантурама – подсетимо на коришћење муниције са осиромашеним уранијумом током варварског бомбардовања бивше Југославије 1999. године, позивање на нуклеарно оружје чланица НАТО-а које га не поседују, у оквиру такозваних 'нуклеарних мисија', кршећи Споразум о неширењу нуклеарног наоружања“, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Јапану на Твитеру.
Поред тога, руски дипломата је назвао „врхунцем цинизма“ чињеницу да „амерички дипломата, колико се може разумети, није ни сматрао за потребно да се извини народу Јапана за најтежи ратни злочин његове земље на 6. августа 1945. године, који је однео животе десетине хиљада цивила Хирошиме, укључујући жена и деце“.
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Запад у туђем оку види трун, а у сопственом не види балван, пример – Југославија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала