- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Новим мерама Европске уније против Русије профитира само Америка

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Спремност Европске уније за нове санкције против Русије је корисна само Сједињеним Америчким Државама, јер профитира само Вашингтон, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова коментаришући закључке недавног заседања Европског савета у Бриселу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Показујући спремност за увођење нових санкција Русији, у Бриселу заборављају да додају, да ће њихово увођење бити корисно само за Сједињене Америчке Државе, профитирајући од одлива капитала из ЕУ и повећавајући снабдевање европских тржишта својим наоружањем и течним природним гасом по превисоким ценама“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Захарова је додала да Европска унија санкцијама против Русије подрива економију земаља ЕУ и осуђује Европљане на невероватно високе цене горива и електричне енергије.

„Бриселски званичници својим поступцима, у ствари, подривају економију земаља Европске уније које су сасвим отргнуте од реалности. Они осуђују обичне Европљане на слом социјално оријентисаног економског модела, живот у условима превисоких цена електричне енергије и горива, смањење социјалних исплата у корист војних буџета, галопирајућу инфлацију и масовну незапосленост“, закључује Захарова.

Раније је шеф Европског савета Шарл Мишел, након самита Европске уније одржаног 24-25. марта, саопштио да су лидери Европске уније изразили спремност да спроведу нове мере и да раде на обезбеђивању ефикасности постојећих санкција против Русије.
Поред тога, он је указао на то да у Европској унији схватају да постоје путеви да се заобиђу европске санкције против Русије, као и да ће се предузети дипломатски напори у спречавању таквих могућности.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Захарова упозорила Америку: На сваки непријатељски корак уследиће болна реакција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала