- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Ер Србија“ летовима за Москву не крши санкције Европске уније

© Tanjug / ZORAN ZESTICАвион "Ер Србије"
Авион Ер Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Летовима „Ер Србије“ између Србије и Руске Федерације не крше се санкције и за њих је могуће обезбедити осигурање. То је став Европске комисије, која је објавила додатна образложења и тумачења у вези са применом санкција наметнутих Русији, пише „Политика“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Европска комисија је прецизирала да санкције не забрањују осигуравајућим и реосигуравајућим компанијама са територије Европске уније да осигурају авионе авио-компаније која није са просторија Уније, а који лете у Русију и из Русије и који притом нису осигурани или реосигурани од руских осигуравача.
Када је реч о недоумицама око тумачења термина да се авион „користи у Русији“, Европска комисија је заузела став да се обављањем летова авио-компанија које нису са простора Уније не сматра да се авион употребљава у Русији, док год авио-превозник такву летелицу користи за потребе међународног саобраћаја.
Европска комисија је, такође, донела одлуку да је руским држављанима дозвољено да слободно користе авио-компаније из земаља ЕУ, са изузетком руских држављана којима је експлицитно ЕУ регулативом забрањено да путују у државе Уније.
У складу са тим, „Ер Србија“, као компанија чије седиште није у ЕУ, свакако има право да руске држављане превози у земље ЕУ, док год не постоји забрана која се односи на одређеног појединачног путника, наводи „Политика“ у штампаном издању од уторка.
Српска полиција на аеродрому Никола Тесла - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
СРБИЈА
Игре Западних служби са лажним бомбама: Притисак на Србију да угаси авио-линију до Москве
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала