- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хуавеј: 6Г мрежа не сме да чека

© Depositphotos.com / Kamachi6Г мрежа
6Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Технолошки гигант „Хуавеј“ саопштио је да је предводник у глобалном такмичењу у 6Г патентима, захваљујући чему је Кина избила на прво место у тој трци. Из компаније поручују да не смеју да чекају да 6Г постане одржив, јер би одлагање довело до ограничења због недостатка патената.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поводом представљања годишњег извештаја о пословању кинеске компаније за 2021. годину, „Хуавеј“ је истакао да има и један од највећих портфолија на свету са више од 110.000 активних патената.
Према речима заменика председника компаније Ерика Суа, „Хуавеј“ је усмерен на пружање беспрекорног, кориснички оријентисаног и интелигентног искуства у свим сценаријима.
Поред тога, изузетно су им важне и иновације у циљу смањења потрошње енергије за свет са нултом емисијом угљеника и решавање изазова континуираног снабдевања.

„Одувек смо веровали да је највећа вредност коју ‘Хуавеј‘ може да донесе за унапређење зелене агенде коришћење непрекидних технолошких иновација како бисмо помогли свим индустријама да смање потрошњу енергије и постигну нискоугљенични развој“, навео је Су.

„Хуавеј“ се, премаФорбсу“, налази на осмој позицији глобалне листе Најбољих послодаваца, а њихова прва виртуелна запослена – Сара – дебитовала је 2022. у Барселони највећем сајму мобилне индустрије на свету. Такође, у 2021. години компанија је са 49, дошла на 44. место на „Форчун глобал 500 листи“, преноси РТС.
Из компаније истичу да је нето профит компаније достигао је рекордно висок ниво упркос санкцијама САД и паду прихода, порастао је чак за 75,9 одсто у односу на претходну годину и износи 16,46 милијарди евра. Укупан приход био је 90,96 милијарди евра, саопштено је приликом представљања годишњег извештаја компаније за 2021. годину.
6Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СВЕТ
Кинески медији: Наши научници тестирали 6Г у Пекингу
Сателит - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2020
6Г мрежа из свемира: Кина шаље експериментални сателит у орбиту
Кина и САД - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Жустра трка за надмоћ: Кина „туче“ Америку и у 5Г рингу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала