- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Денацификација је циљ операције у Украјини

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски војници на возилу за деминирање УР-77 у Херсонској области
Руски војници на возилу за деминирање УР-77 у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Денацификација је један од циљева специјалне операције Русије у Украјини и она се наставља, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Специјална војна операција, а денацификација је један од циљева ове операције и она се наставља“, рекао је Песков новинарима.

Он је истакао да тврдње да се украјинске избеглице на силу одвозе у Русију представља лаж.
„То је лаж. То није тачно“, навео је Песков коментаришући тврдње Украјине и Запада да се избеглице из Украјине насилно евакуишу на територију Русије.
Према његовим речима, украјинске избеглице добровољно долазе у Русију.
„Руска војска помаже цивилима да напусте Маријупољ, да напусте места где је опасно по живот и помажу, упркос томе што су, како је већ познато, ови људи у опасности када покушају да напусте ова насеља, јер им једноставно пуцају у леђа. О томе већ постоји велики број прича директних очевидаца“, истакао је Песков.

Подршка грађана операцији у Украјини

Ниво подршке специјалној војној операцији расте међу грађанима Русије, рекао је портпарол.
Фонд „Јавно мњење“ објавио је истраживање према којем је број Руса који подржавају операцију порастао од краја фебруара са 65 одсто на 73 одсто.
Песков је с тим у вези рекао да се осећа све већа подршка.
„Све социолошке организације које се баве рејтинзима бележе изузетан раст подршке председнику, влади и специјалној операцији. То је чињеница, та подршка се осећа и њен ниво заиста расте“, рекао је он.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Министар Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Шојгу: Остварени главни задаци прве фазе специјалне операције, сада је фокус на главном циљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала