- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Лансиран први функционални штит за невидљивост /видео/

© ФотоНевидљиви штит
Невидљиви штит - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Британска компанија развила је оно што је до сада изгледало као научна фантастика – штит за невидљивост.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Фирма „Инвисибилити шилд“ развила је 25 штитова веома сличних огледалу који омогућавају особи да постане „невидљива“ када се постави иза објекта.
Ефекат се постиже у зависности од осветљења, јер у неким сценаријима особа не нестаје у потпуности, већ је њена фигура замагљена; међутим, на отвореним местима са мало боја (као што је плажа) штит добро функционише.
Према творцима овог проналаска, ефекат се постиже захваљујући сету прецизно конструисаних сочива која одбијају светлост која се одбија од штита у страну, дајући осећај невидљивости, преноси Спутњик мундо.
Из компаније објашњавају да се светлост која улази у задњи део штита „прелама у фокусну тачку, а затим се шири на стране“ и када „спољна површина сочива достигне довољно мали угао у односу на угао улазне светлости, светлост се рефлектује изнутра, а не прелама.

„Да би ови правилно манипулисала светлом како би створили функционалне невидљиве штитове, сочива морају имати специфичан облик и бити формирана са веома високом прецизношћу. Да бисмо пронашли најбољу конфигурацију за штит, тестирали смо различите облике сочива са различитим профилима, угловима, различите дубине и удаљености раздвојености“, детаљно су описали креатори.

Мачке - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
ДРУШТВО
Невидљиве ствари које мачке могу да уоче
 - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
ДРУШТВО
Нова апликација лоцира нестале псе помоћу отисака носа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала