- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила велико складиште горива у Украјини /видео/

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуски деминери у Херсонској области Украјине
Руски деминери у Херсонској области Украјине - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Руска војска је у понедељак вече високопрецизним крстарећим ракетама уништила велико складиште горива у Ровенској области, одакле је гориво отпремано за потребе украјинске војне технике у предграђа Кијева, изјавио је на брифингу портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Поред тога, Конашенко је истакао да су руске ваздушно-космичке снаге за ноћ уништиле три украјинска дрона у рејону Чернобајевке.

Он је још нагласио да су оружане снаге Русије од почетка специјалне војне операције у Украјини 24. фебруара уништиле 123 авиона и 74 хеликоптера, више од 300 дронова и 1 738 тенкова и других оклопних борбених возила, 181 вишецевни бацач ракета, 726 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 1 592 јединице специјалне војне аутомобилске опреме.

Према његовим речима, руска ратна авијација је за ноћ уништила скоро 70 украјинских војних објеката, укључујући три система за пртоивваздушну одбрану „Бук“.
„У току ноћи оперативно-тактичка авијација уништила је 68 војних објеката Украјине“, изјавио је руски генерал.
Он је прецизирао да су међу уништеним објектима три контролна пункта, четири противваздушна ракетна система, укључујући три „Бук-М1“ и један „ОСА“, једну радарску станицу, пет инсталација вишецевних ракетних система, два складишта муниције, три складишта горива и мазива, као и 19 области где је концентрисана украјинска војна техника и упоришта.
Ударни хеликоптери Ми-28 Ноћни ловац током показног лета у оквиру Међународног војно-техничког форума Армија 2020 - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Прецизан удар руских хеликоптера на украјинску војну технику /видео/
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
СВЕТ
Ердоган: Дошло је време да преговори Москве и Кијева дају резултате /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала