- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пиксија не занима рекорд – већ само победа Србије

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKФудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Драган Стојковић извешће најбоље што Србија има на Паркен стадиону (18.00) против Данске у пријатељском мечу. У тим се врло вероватно враћају први голман Предраг Рајковић и стуб одбране Никола Миленковић, а Пикси је поручио да га не занима могућност да Орлови поставе рекорд од девет утакмица без пораза.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србија је препорођена доласком легендарног Драгана Стојковића Пиксија на ужарену клупу Орлова. С њим се ствари и магија дешавају са лакоћом, док су се његови претходници углавном мучили. Част изузецима (ретки су), али и када је било резултата није било игре и идеје (замерано Муслину), па су сада ствари да мајстором фудбалске игре из Ниша, коначно дошле на своје место.
Самим тим, нижу се победе на помолу су нови рекорди, а пласман на Мундијал у Катару дошао је као најнормалнија ствар. И зато поносна фудбалска Србија с правом може да ужива у пријатељским проверама, као што је случај са Мађарском и Данском.
Данци су (пре)озбиљан ривал. Стигли су до полуфинала Европског „прошетатали“ се кроз квалификације за Мундијал са само једним поразом и то у последњом колу од Шкота (2:0), уз фасцинантну гол-разлику 30:3.
„Знате да ми резултат у пријатељским утакмицама није толико битан. Трудићемо се да одиграмо квалитетан меч и да покажемо квалитет који нас је красио на путу ка Светском првенству. Успели смо за годину дана заједничког рада да створимо хомогену целину. Пред српским фудбалом је један диван период у коме очекујемо нове подвиге и радости", рекао је Стојковић.
Данци су у претходном пријатељском сусрету изгубили од Холандије резултатом 4:2. Изгубили су, али су добили Кристијана Ериксена који се вратио голом после хорора који је преживео на старту Европског првенства када је био клинички мртав.
Пиксија радује што се уметник у копачкама вратио под националну заставу и што ће конкурисати за место у тиму против офанзивно оријентисане Србије.
Радује ме повратак Ериксена. То је феноменална ствар за њега лично, његову породицу, дански фудбал и навијаче. Он је фантастичан фудбалер и драго ми је што ће играти против нас“, рекао је кормилар Орлова.
© AFP 2023 / PAUL FAITHНикола Миленковић
Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Никола Миленковић
А Србија ће на велелепоном Паркен стадиону истрчати у најјачем саставу. По свему судећи, међу стативе се враћа Предраг Рајковић, који има благу предност у односу на Вању Милинковић-Савића и Марка Дмитровића. Формација ће остати непромењена 3-4-2-1.
Испред голмана Ремса биће повратаник Никола Миленковић који се опоравио од лакше повреде због чега је пропустио меч са Мађарима, док ће му друштво у срцу одбране правити још Милош Вељковић и Страхиња Павловић.
Двојица задњих везних биће Немања Гудељ и Саша Лукић, док би по боковима требало да дејствују – десно Андрија Живковић/Немања Радоњић – лево хитроноги Крагујевчанин Филип Костић.
Као и увек за организацију напада биће задужени капитен Душан Тадић и ас Лација Сергеј Милинковић-Савић, док је шпиц напада резервисан за рекордера по броју голова за национални тим – Александра Митровића.
Душан Влаховић тренутно је у Торину где тренира по специјалном режиму, док би Лука Јовић који је у уторак по трећи пут постао отац, баш као и у сусрету са Мађарском требало да добије прилику са клупе.
Драган Стојковић Пикси – селектор Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
СПОРТ
Србија може до рекорда на „Паркену“, Пикси најавио офанзиву Орлова
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
СПОРТ
Некада смо се дивили Италији, Шпанији, али – Србија има покер чувара као нико никада!
Лука Јовић на утакмици Србија Русија у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
СПОРТ
Орлови већ славе у Данској /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала