- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Суд одбацио захтев „РТ Франс“ за обустављање санкција Европске уније

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛоготип РТ на Петербуршком економском форуму 2019.
Логотип РТ на Петербуршком економском форуму 2019. - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
Европски суд опште надлежности је саопштио да је председник суда одбио захтев „РТ Франс“ да обустави санкције Европске уније којима је забрањено емитовање низа медија, међу којима је и „РТ“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Председник суда је одбио захтев ‘РТ Франс’ у коме је тражено да се обуставе санкције Савета Европске уније“, наводи се у саопштењу суда.

Подсетимо, Европска унија је 2. марта забранила емитовање сигнала и садржаја телевизије РТ и агенције Спутњик у светлу руске операције демилитаризације Украјине, а одлука је објављена у службеном гласнику ЕУ.
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров је раније изјавио да Москва није очекивала да ће Запад увести санкције против новинара, спортиста и представника у култури.
Председник Савета за развој грађанског друштва и људских права у Русији Валериј Фадејев се обратио представнику ОЕБС-а за слободу медија Терези Роберју и позвао је да предузме мере како би се укинуле санкције. Поред тога он је позвао и да предузме мере за поштовање прописа који се тичу слободе медија услед угњетавања руских медија.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у посети редакцији телевизије РТ Франс у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
СВЕТ
Банка блокирала рачуне Руса запослених у РТ Франс; Главна уредница: Дискриминација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала