- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дуле Савић за Спутњик у мајици „Z“: Русија спасава свет од монструозне Западне политике

© SputnikДушан Савић
Душан Савић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Русија не спашава само себе од ширења НАТО и од употребе хемијског, биолошког и осталих врста оружја, већ спасава цео свет. Мислим да је ово био последњи тренутак да се свет спаси од монструозне, нацистичке, сатанистичке политике.
Овако славни фудбалер Душан Савић за Спутњик коментарише специјалну војну интервенцију Русије у Украјини.
„Чини ми се да је добрим, паметним људима на Западу сада јасно да ово није борба Русије против Украјине. Мени је жао што страдају Украјинци, то је наш братски православни народ, али ми није жао нациста, није ми жао слуга НАТО, Вашингтона и Ватикана који чине све како би поништили Русију и православље. Сигуран сам да Русија није ушла у све ово зато што је то нечији ћеф, већ да одбрани своје сународнике у Доњецку, Луганску, да одбрани своје интересе. На крају крајева и Руси и Срби су увек бранили правду и истину“, поручује чувени Звездин центарфор.
Савић каже да Запад одавно показује своје право лице, пре свега када је православље у питању.

„То смо ми Срби осетили деведесетих, најбоље 1990, па и 2000. после октобарске револуције у Србији. Руси све време то осећају на својим леђима. Мислим да је ово тренутак у коме су ваљда и они на Западу почели да схватају колико су декадентни. Забранити Спутњик и Раша тудеј, забранити све што је руско да мисли, да каже, избацити Достојевског, избацити руске уметнике, руске спортисте, па чак и оне који су одавно напустили овај свет, је нечувено“, јасан је Савић.

На питање, како са људске и професионалне стране коментарише санкције уведене руским спортистима, Дуле Савић одговара да је то исто као када се неком мајстору виолине или другом уметнику забрани да се бави својим послом само зато што је Рус.
„Они (Запад) заборављају да у Русији има пуно странаца који дивно живе, одлично зарађују играјући кошарку, фудбал, бавећи се неким спортом у Русији. Има оних који су ожењени Рускињама и који воле Русију, а одједном су у ситуацији да сада њихове владе, председници, министри иностраних послова од њих траже да беспоговорно испуне њихове жеље, да напусте Русију и да је осуде. А ти људи су постали грађани Москве, Санкт Петербурга или неких других градова у Русији где им је живот фантастичан“, објашњава бивши фудбалски ас.
Наш саговорник подсећа и на све Русе који су у иностранству и на које се сада гледа као на Србе деведесетих, када су били протеривани из клубова, па и из држава.
„Чак би и нацисти, гебелсовци, хитлеровци завидели овима данашњим из Западног Четвртог рајха на томе како спроводе најпрљавије, најмонструозније игре против Русије и Србије. Али у суштини против истине и правде“, закључује Дуле Савић који је пружио и пуну подршку руској војсци тако што је на снимање за Спутњик дошао у мајици са словом Z – симболом победе који се може видети на руским војним возилима у Украјини.
Душан Дуле Савић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Дуле Савић за Спутњик: Златану нису потребне увреде за мотивацију против Звезде
Бора Ђорђевић у кафани Код Путина - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
КУЛТУРА
Бора Чорба: Забрањују Спутњик и слово Z – можда да укину и Р као Русија, па да сви буду заглупљени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала