- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска открива: Кијев „меркао“ турске „бајрактаре“ за примену биолошког оружја против Русије

CC BY 4.0 / armyinform.com.ua / Беспилотна летелица "Бајрактар"
Беспилотна летелица Бајрактар  - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Украјинско предузеће за производњу авио-мотора „Мотор сич“ распитивало се код произвођача турских беспилотних летелица „бајрактар“ да ли је могуће да се са дронова распршују аеросоли, што забрињава у контексту америчког војно-биолошког програма, рекао је начелник Снага радијацијске, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Русије Игор Кирилов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Привлачи пажњу захтев украјинског предузећа 'Мотор сич', упућен турском произвођачу беспилотних летелица 'бајрактар'. Желим да нагласим да документ датира од 15. децембра 2021. године. Суштина је следећа: да ли је могуће да се та беспилотна летелица опреми системима и механизмима за распршивање аеросола са капацитетом преко 20 литара“, рекао је Кирилов.
Такође је истакао да таква беспилотна летелица са дометом лета до 300 километара може да представља реалну опасност од контаминације територије Русије.

„У ствари, ради се о томе да је кијевски режим развијао техничка средства за испоруку и употребу биолошког оружја са могућношћу њихове примене против Русије“, закључио је Кирилов.

Раније је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков изјавио да документа, добијена од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, сведоче о плановима Кијева да употреби беспилотне летелице које могу да распршују смртоносне материје.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Биолошка опасност - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Тајни рад на смртоносним патогенима: Како је Пентагон инфилтрирао биолошке лабораторије у Украјину
Лабораторија у Грузији  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Руска војска: Шефови одељења Пентагона учествовали у прављењу биолошког оружја у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала