Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бивши полицајци у случају „Поточари“ ослобођени оптужби

© Sputnik / Лола ЂорђевићВиши суд у Београду
Виши суд у Београду  - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Виши суд у Београду ослободио је двојицу бивших полицајаца од оптужби за одавање службене тајне, у вези са њиховим активностима приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима, у јулу 2015. године када је био нападнут.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Суд је закључио да они нису криви за кривично дело одавања службене тајне, јер тужилаштво није доказало да је наступила штетна последица по службу, односно МУП, што је битан услов за ово кривично дело, рекао је судија Зоран Ђорђевић.
На ову пресуду Више јавно тужилаштво ће уложити жалбу Апелационом суду у Београду, речено је Танјугу у тужилаштву.
Пресуда Младену Трбовићу и Милану Думановићу јавно је објављена, у складу са законом, иако је овај поступак од почетка био затворен за јавност, због „заштите националне безбедности и оправданог интереса у демократском друштву“, односно ради чувања тајности података који представљају службену тајну.
Јавно је објављена само изрека пресуде без образложења, такође због заштите тајности података.
Думановић и Трбовић су оптужени за кривично дело одавање службене тајне, односно, зато што су у изјавама медијима одали тајне податке у вези са својим радом у Поточарима.
Били су ухапшени 31. децембра 2016, а 7. фебруара 2017. године су пуштени да се бране са слободе.
Детаљи оптужнице нису јавно саопштени.
Према писању појединих медија, сумња се да су Трбовић и Думановић у изјавама за „Ал Џазиру Балканс“ 11. октобра 2016. навели да су као полицијски службеници, по усменом наређењу старешина, без легитимација и наоружања, послати на тајни задатак у Поточаре, 11. јула 2015. године када се догодио напад на тадашњег српског премијера.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала