- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда би могла да профитира због одласка Немаца – стиже дупло више новца од Руса?

© Sputnik / Петар МиловановићМаракана – стадион „Рајко Митић“
Маракана – стадион „Рајко Митић“ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Црвена звезда би од наредне сезоне могла да добија дупло више новца од свог генералног спонзора руске компаније „Гаспром“, сазнаје Спутњик. Наиме, након што је раскинут уговор са Шалкеом, ослободио се простор да се појачају улагања у српског шампиона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Четвороструки узастопни шампион Србије досад је годишње имао загарантованих око пет и по милиона евра од руског нафтног гиганта, па се простом рачуницом у случају дуплирања долази до суме од 11 милиона евра.
Јасно је да би Црвена звезда поменуте милионе искористила на појачања у походу на Лигу шампиона, после историјског успеха и искорака у осмину финала Лиге Европе где је елиминисана после двомеча са Глазгов Ренџерсом.
Црвена звезда и „Гаспром“ наставили су уско да сарађују упркос бројним потешкоћама због ситуације у Украјини, након што је Европска кућа фудбала УЕФА увела санкције руском Фудбалском савезу и руским клубовима.
Шалке је међу првима скинуо „Гаспром са груди и са стадиона, а руска компанија уложила је од 2007. године у немачког представника преко 400 милиона евра.
Гаспром је ослонац Црвене звезде још од 2010. године и јасно је да генерални директор Звездан Терзић и сви у клубу и те како цене велика улагања спонзора из Русије. Терзић је недавно причао да би се Звезда практично угасила да није било „Гаспрома“.
„Био би то сулуд захтев да нам неко тражи да раскинемо уговор са 'Гаспромом'. Он је увек уз Звезду, био је уз клуб и када му је претио кључ у браву. Можда клуб и није увек заслуживао такву помоћ од тако великог гиганта. Да није било 'Гаспрома' не би било ни Црвене звезде овакве, када је било најтеже стали су уз нас. Тај однос превазилази пуки спонзорски уговор“, рекао је недавно Терзић гостујући на једној телевизији.
У Звезди су, како Спутњик незванично сазнаје, одлучили да предложе Гаспрому“ да уговор буде дуплиран, пре свега због чињенице да клуб бележи фантастичне резултате у Европи, што потврђује осмина финала Лиге Европе, као и редован пласман у европска такмичења претходних неколико година.
С друге стране, чињеница да више нема енормних улагања у Шалке који је попустио под притисцима и одрекао се „Гаспрома“, сасвим је реална могућност и постоји велика вероватноћа да се, бар део тих средстава, прелије на нови, ревидирани уговор са Црвеном звездом.
Велики ватормент изнад стадина Лужники после доделе медаља. - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Мундијал: Иран може да одахне, Италија остала без последње наде /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Србија васкрсла са Пиксијем, а он се држи својих постулата: „Нека ме позову, ако смеју“
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Свануо је и тај дан – Србија добија ривале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала