- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија васкрсла са Пиксијем, а он се држи својих постулата: „Нека ме позову, ако смеју“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси по обичају одише оптимизмом, а то је случај и у дану када ће Србија сазнати ривале у групи на Светском првенству у Катару. Жреб је заказан за 18 часова у Дохи, а уз Спутњик спорт моћи ћете уживо да пратите сва дешавања.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пикси се вратио у Србију и фудбал је поново спорт број један. Навијачи су се вратили на стадион, на сваком кораку осећа се култ репрезентације и што је најважније, стигли су резултати и модеран стил игре.
Као епилог свега тога, пласман на Светско првенство био је неминован. И то у грандиозном стилу, победом над Португалијом у Лисабону 1:2, фаворитом квалификационе Групе А.
Пикси сада ужива у свему лепом што је омогућио себи, репрезентацији, навијачима, читавој фудбалској Србији и са осмехом на лицу дочекује жреб.
У интервјуу за портал Моцарт у Дохи, поновио је још једном да ће Србија под његовом командом увек играти на гол више и на победу. Одбацивши још једном приче да капитен Душан Тадић и Сергеј Милинковић-Савић не могу заједно, што је био случај код Славољуба Муслина.
Као и да Србија може са двојицом нападача, што се небројено пута дешавало код Пиксија.
„Кројф је лепо говорио да се фудбал не игра са две лопте, него са једном. И како онда противник да нам да гол ако нема лопту? Значи, лопта мора бити у мом поседу и биће већа вероватноћа да победимо. А што се нападача тиче... Ма могу и тројица. Може све када имаш играча од квалитета, играча који има фудбалску интелигенцију, мора да игра и да буде на терену. За мене је то проста ствар. Не видим разлог зашто двојица добрих фудбалера не могу да играју заједно. Има и таквих случајева вероватно, али у 99 одсто случајева може да се уклопи на најбољи могући начин“, рекао је Драган Стојковић.
Повучена је паралела да је својевремено Југославија када је њене боје бранио актуелни селектор, дејствовала на терену са Стојковићем, Савићевићем и Просинечким. Тројица мајстора фудбалске игре у исто време на терену.
„Па, ето. Могло је тада пре 30 година, могло је и пре тога, а може и данас. При томе, релације између играча су заиста на високом нивоу. Владају пријатељство и хармонија, нема сујета и непотребних ствари. Успели смо да створимо тим“, јасан је Пикси.
Стојковић је пред жреб који је у Дохи од 18 часова, још једном поновио да га занима искључиво Србија и да се не бави другим репрезентацијама.
„То је моја визија. Никада не гледам противниково име. Наравно, морам да знам с ким играм и основне постулате како он игра и у ком систему. Не опретећујем играчe да гледају видео и да губе време. Фокусираш се на себе и даш максимум“, истакао је Стојкоивић.
Пикси је још једном поновио да му се нико не меша у састав тима, да га нико никада од менаџера и осталих фудбалских радника позвао и тражио му да стави неког играча у тим.
Не! Ту нема одговора зато што није дошло до тога. Ако се сећате моје прве конференције са вама медијима, рекао сам да ћете истог момента бити овавештени ако се појави први, други или девети који тражи било шта за било којег играча. Ја бих то урадио. Сигурно бих сазвао конференцију и рекао да ме је тај и тај звао за то и тог играча. Ако су толико луди да улазе у то... Нека пробају бре. Па да видимо, али боји се да већ знају одговор“, у свом стилу је поручио Драган Стојковић Пикси.
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Свануо је и тај дан – Србија добија ривале
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
Спутњик симулирао групу Србије на Мундијалу: Лукаку, Суарес... да ли бисмо прошли?
Душан Савић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
ДРУШТВО
Дуле Савић за Спутњик у мајици „Z“: Русија спасава свет од монструозне Западне политике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала