- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати не желе, а Швајцарци се моле да избегну Србију

© AFP 2023 / FRANCK FIFEГранит Џака и Ђердан Шаћири
Гранит Џака и Ђердан Шаћири - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Швајцарска, као и европска јавност, упамтили су скандал са Мундијала 2018. године када су Гранит Џака и Ђердан Шаћири славили гол провокацијом српских фудбалера и показивањем двоглавог орла. Андреа Бени, новинар „Блика“, плаши се новог скандала, због чега је нагласио да не би волео да Швајцарска и Србија поново буду у истој групи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Жреб за Светско првенство у фудбалу биће одржан од 18 часова, а све је више репрезентација које не желе да буду у групи са Србијом.
Репрезентација Србије налази се у трећем шеширу, што значи да ће бити у групи са селекцијама из првог, другог и четвртог шешира.
Претходно је селектор Хрватске Златко Далић нагласио да не би волео да његова селекција игра са Србијом јер је то претежак задатак, а сада су се огласили и Швајцарци који сусрет са „орловима“ не желе из других разлога.
Андреа Бени, новинар швајцарског „Блика“, бавио се најавом жреба, а посебан акценат ставио је на скандал из 2018. године са Светског првенства у Русији када су Ђердан Шаћири и Ганит Џака извели срамотни гест.
Швајцарска је савладала Србију резултатом 2:1, али делује да је од пораза више болела срамотна провокација Џаке и Шаћирија.
Двојица фудбалера гол су прославили показивањем двоглавог орла, што је изреволтирало не само Срибју већ и Швајцарску која им четири године касније није заборавила неспортски гест.
„Молим вас, само не Срби“, почео је Бени свој текст да би потом објаснио и зашто.
Још од случаја из 2018. године из Калињинграда и Светског првенства, када су Гранит Џака и Ђердан Шаћири, наши играчи пореклом са Косова, непријатељски провоцирали двоглавим орлом после гола за 2:1. Такве националистичке поруке на утакмици никоме нису потребне. И сам Катар, као место одржавања је толико политички окаљан да вам не треба никаква друга расправа на ту тему“, појаснио је Бени.
Србија је на том мечу повела у петом минуту голом Александра Митровића, да би изједначење донео Гранит Џака у 52. минуту.
После гола за Швајцарску уследила је неправда од које се Србији створила рана која чини се и даље боли и пече.
Наша репрезентација оштећена је за пенал над Александром Митровићем у 71. минуту када је на противничком петерцу покушао главом да дође до лопте, у чему су га два Швајцарца спречавала држећи га за дрес.
Феликс Брих, немачки судија, није желео консултацију са ВАР собом и донео је одлуку да се меч настави као да се ништа није догодило.
Победнички гол за Швајцарску после ког је уследила провокација Шаћири је дао у 90. минуту.
Није немогуће да се две репрезентације поново нађу у истој групи с обзиром на то да је Швајцарска у другом шеширу.
Швајцарска се плаши, да ли су Срби спремили освету?
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Србија васкрсла са Пиксијем, а он се држи својих постулата: „Нека ме позову, ако смеју“
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Свануо је и тај дан – Србија добија ривале
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Револуција у „колевци фудбала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала