- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Догађаји у Белгороду не погодују наставку преговора

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Процену данашњих догађаја у Белгороду треба да дају релевантна министарства, али оно што се догодило не може се сматрати погодним условима за наставак преговора о ситуацији у Украјини, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Није на нама, администрацији председника да дајемо било какве процене. То ипак треба да раде професионалци. Надмоћност Русије у ваздуху и на копну током ове операције је апсолутна чињеница. То је засита тако. А што се тиче оног што се догодило, ипак ми нећемо ништа процењивати, већ наша релевантна министарства“, саопштио је Песков.

Он је закључио да је несумњиво да се поменута дешавања не могу схватити као стварање погодних услова за наставак преговора
Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков изјавио је да је пожар у складишту нафте изазван ваздушним ударима два украјинска војна хеликоптера.

Ситуација у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда руско-украјинских преговора који су трајали око три часа. На крају преговора, Владимир Медински, помоћник руског председника који је као и претходно представљао руску делегацију, изјавио је да ће Русија значајно смањити војну активност у правцу Кијева и Чернигова.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Лавров: Преговори Москве и Кијева се настављају, ево шта је тренутно апсолутно неопходно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала