- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дан одлуке за Србију – кога желимо, а кога баш и не?

© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом
Драган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Сат откуцава до жреба за Светско првенство, тренутно највећег спортског догађаја у којем ће Србија добити ривале у Катару. На кога желимо да идемо, а кога бисмо најрадије избегли, анализира Спутњик.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србија се на Мундијал пласирала после епске ноћи у Лисабону и гола Александра Митровића у последњим минутима, па већ од тада траје загрејаност за спектаклом у Катару.
Анализе потенцијалних противника почеле су пре него што су они уопште били познати, а на бази чувеног „ложења“ Светско првенство смо већ освојили...
Реалност је, нажалост, нешто другачија, па ће Орлови морати прво кроз групну фазу, чији састав ће сазнати 1. априла од 18 часова (уз уживо пренос на Спутњику).

Први шешир

Што се најјачих ривала тиче, ту је Србији мање-више свеједно што се тиче седам од осам екипа, јер њих чине Бразил, Белгија, Француска, Аргентина, Енглеска, Шпанија и Португалија.
Коју год репрезентацију од наведених изабраници Драгана Стојковића извукли, биће аутсајдери и за тријумф и изненађење требаће им, благо речено, више од игре.
Ситуације се захуктава када дођемо до осмог члана првог шешира, домаћина шампионата Катара.
Катар по свом квалитету не заслужује ни четврти шешир, с обзиром да се на СП пласирао јер је домаћин, што му је прво учешће у историји.
Свима је кристално јасно да ће екипе које извуку Катар из првог шешира моћи одмах да крену да славе, јер, упркос томе што домаћини често знају да добију ветар у леђа на Мундијалу и сличним манифестацијама, Катар чак није ни екипа коју то може да учини довољно опасним ривалом за иоле озбиљне селекције каква је, можемо да закључимо, репрезентација Србије.

Други шешир

Оно што је кристално јасно после једног погледа на други шешир је то да Србија, али и свака друга репрезентација, жели да избегне Немачку.
Панцери јесу у нешто лошијем ритму у последњих неколико година, али и даље представљају екипу са којом нико не жели да се сусретне, поготово када улази у групу из другог шешира.
Ту су, наравно, Холандија, Данска, Хрватска и Швајцарска које су показале да могу да победе практично било кога када им је дан, а Пикси је то добро видео у пријатељском мечу у Копенхагену када његови пулени нису имали никакву шансу.
Гледајући без много размишљања, Мексико, Уругвај и Сједињене Америчке Државе делују као примамљивији ривали, али је јасно као дан да би све те екипе биле фаворити против Србије у директном дуелу – због тога су и у другом шеширу, а Орлови у трећем.
Ипак, наша репрезентација са свим тимовима из другог шешира може да игра, па самим тим и да их победи, поготово ако у Катару буде она Србија коју смо гледали чешће него што нисмо од доласка пете Звездине звезде на селекторску позицију.

Четврти шешир

У трећем шеширу се налази Србија, тако да, јелте, из тог дела не можемо никога да извучемо, па прелазимо на четврти шешир, де су ривали „привлачнији“ него у другом, али су далеко од нивоа за потцењивање.
Србија је кроз историју често знала да се „опече“ и против ривала нижег ранга, па се сви добро сећамо пораза од Гане и Аустралије на СП 2010. у Јужној Африци, када је, подсетимо, побеђена тада изузетно јака Немачка.
Аустралија и Гана могу поново да нам буду ривали, где би постојао и мотив освете, али би било боље да се извуче, на пример, Саудијска Арабија, или евентуално Костарика или Нови Зеланд (још није познато ко).
Највећи проблем највероватније направиће то уколико након завршеног баража у нашу групу упадне неки од потенцијалних европских ривала – Украјина (која је доста квалитетна), Шкотска (против које не знамо да играмо) или Велс (који је такође солидно квалитетан).
Спутњик је, иначе, компјутерским путем симулирао потенцијалну групу Србије на Мундијалу...
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
Спутњик симулирао групу Србије на Мундијалу: Лукаку, Суарес... да ли бисмо прошли?
Велики ватормент изнад стадина Лужники после доделе медаља. - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Мундијал: Иран може да одахне, Италија остала без последње наде /видео/
Гранит Џака и Ђердан Шаћири - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Хрвати не желе, а Швајцарци се моле да избегну Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала