- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија покренула кривични поступак због терористичког напада украјинске војске у Белгороду

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптери током специјалне војне операције у Украјини
Руски хеликоптери током специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак због тога што су украјинске снаге извеле терористички напад на територију руске Белгородске области са најмање четири ваздушна напада, саопштио је Истражни комитет на Телеграму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Због терористичког напада Оружаних снага Украјине на територији Белгородске области покренут је кривични поступак према члану 205 Кривичног законика Русије (терористички напад)“, наводи се у саопштењу.
Како се истиче, војници из редова Оружаних снага Украјине 1. априла су сковали злочиначки договор у циљу извођења терористичког напада на територији Русије.
Помоћу два борбена хеликоптера, опремљена тешким офанзивним наоружањем, они су незаконито упали у ваздушни простор Русије на територији Белгородске области и, летећи на малој висини, извели су најмање четири ваздушна напада на објекте за гориво и енергетику на територији града Белгорода.
Председник Истражног комитета Русије наложио је истражним органима да у сарадњи са надлежним оперативним службама благовремено идентификују сва лица која су умешана у терористички напад како би кривци, који су издали наређење и извршили га, били кажњени у складу са законом.
Како јавља дописник Спутњика, становници Белгорода, евакуисани због пожара на складишту нафте који је избио након напада украјинских хеликоптера, вратили су се својим кућама.
Званични представник Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков, рекао је раније да су 1. априла два украјинска хеликоптера Ми-24 ушла у руски ваздушни простор на изузетно малој висини и извела ракетни напад на цивилно складиште нафте које се налази на периферији Руске Федерације.
BRSM-Nafta Пожар у складишту нафте илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Ваздушни удар украјинских хеликоптера - пожар у складишту нафте у руском граду у близини границе
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РУСИЈА
Зеленски о хеликоптерском удару на складиште нафте у Белгороду: Не расправљам своја наређења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала