- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић из Америке донео лепе вести: Сви Срби у НБА желе да играју за репрезентацију

© Фото : fiba.basketballНикола Јокић на мечу против Чешке
Никола Јокић на мечу против Чешке - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, и Драган Тарлаћ, директор националног тима, посетили су српске кошаркаше који играју у НБА лиги, а након разговора са играчима истакли су да сви имају жељу да играју за Србију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Мало након што је Никола Јокић рекао да још увек не размишља о репрезентативним обавезама, у посету му је стигао Светислав Кари Пешић, селектор који је разговарао и са осталим кошаркашима Србије који играју у НБА лиги.
Пешић је по повратку из Америке пренео лепе вести и нагласио да сви играчи има жељу да наступају за национални дрес.
Не поставља се питање жеље свих играча да учествују у репрезентативним акцијама. Иако је ово време завршетка регуларно дела лиге и почетак плеј-офа, врло је важно да већ сада дефинишемо план и програм припрема како би сви потенцијални кандидати после напорне сезоне могли да се припреме и организују. Акције које нас очекују су веома изазовне и потребно је да сви буду веома добро физички и ментално припремљени“, нагласио је Пешић.
© AFP 2023 / LAURENT KALFALAНикола Јокић и Богдан Богдановић
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Никола Јокић и Богдан Богдановић
Након важне посете селектор је спреман да направи план пред јунске квалификације за Светско првенство 2023. године.
„Имали смо одличне разговоре са свим играчима и добили смо довољно информација како бисмо могли да после разговора са осталим кандидатима донесемо дефинитивну одлуку о плану припрема за јунски квалификациони прозор, затим прозор који нас очекује у августу и Европско првенство у септембру ове године“ истакао је Пешић.
Драган Тарлаћ који обавља функцију директора репрезентације говорио је о томе са ким су све обављени разговори.
„Посетом нашим играчима у САД настављамо контакте и разговоре са кандидатима за репрезентацију. Овај боравак у Америци је део наших редовних активности које ће се у данима пред нама наставити са играчима, како у земљи тако и у иностранству. Посетили смо прво младог Алексеја Покушевског у Оклахоми, били гости фамилије Јокић и провели неколико дана у Денверу, затим смо се у Атланти дружили са Богданом Богдановићем и Немањом Бјелицом, да бисмо боравак у САД завршили у Даласу са Бобаном Марјановићем“, објаснио је Тарлаћ.
Селектор и директор обавили су важне разговоре и са тимовима за које наступају српски кошаркаши.
„Остварили смо такође значајне контакте са њиховим тренерима и генералним менаџерима који ће нам бити од велике помоћи за све изазове који нас чекају у будућности“, закључио је Тарлаћ.
Репрезентативне обавезе почињу 30. јуна када ће српски кошаркаши изаћи на мегдан Летонији која ће бити домаћин у том мечу у оквиру квалификација за Светско првенство. Наредну утакмицу Србија ће играти трећег јула на домаћем терену против Белгије.
Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Радоњић: Бајерну све најбоље
Српски кошаркаш Никола Јокић у дресу КК Денвер Нагетс - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Узалуд Јокићева монструозна партија
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СПОРТ
Звезда немоћна у Немачкој – крај сна о пласману у плеј-оф Евролиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала