- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Заустављање изградње аеродрома у Требињу неприхватљиво /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се српски представници, уколико се на нивоу БиХ спречи изградња аеродрома у Требињу, у складу са тим односити према осталим пројектима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Заустављањем изградње се уводи нова пракса у БиХ, што је неприхватљиво и ово ће бити крајња тачка. Они сваки дан покушавају да наметну ствари које нису у интересу Републике Српске“, навео је Додик.
Додик је напоменуо да је на последњој седници Председништва БиХ било речи о више развојних пројеката за Федерацију БиХ него за Републику Српску и да ниједан није оспорио.
Уколико се ентитети определе за реализацију пројеката, Додик је рекао да онда на нивоу БиХ не сме бити застоја, пренео је портал РТРС.
„Било какви изговори да се треба зауставити изградња аеродрома у Требињу јесте порука да у БиХ нема консензуса ни о чему. Колико знам, Савет министара је већ донео одлуку да се крене са потписивањем меморандума о изградњи аеродрома, али се све беспотребно одуговлачи што доводи до додатног неповерења у БиХ“, изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.
Он је нагласио да изградња аеродрома не би требало да смета никоме, већ да је то добит за све.
Упитао је и коме смета изградња аеродрома, да ли Бисери Турковић, министру иностраних послова у Савету министара.
„Зашто то некоме смета ко путује светом? Зашто нам оспоравају ‘Бук Бијелу’? Нећу да прихватим такву БиХ иако можда неко има у Републици Српској ко хоће“, рекао је Додик.
Мапа БиХ  - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РЕГИОН
Бисер Бисере Турковић: Још један покушај Бошњака да омаловаже Србе у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала