- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Победио је смрт и нико не може да га заустави

© AFP 2023 / JOHN THYSКристијан Ериксен
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Дански ас Кристијан Ериксен који је гледао смрти у очи на прошлогодишњем Европском првенству када је колабирао на Паркен стадиону и клинички био мртав, вратио се у препознатљиву форму. То потврђују и бројке – три гола и асистенција на последња четири меча репрезентације и клуба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Када је неко мајстор, онда му је мало потребно да то на терену и покаже, докаже. Такав је случај са Кристијаном Ериксеном који иза себе има вероватно најлепших и најуспешнијих десет дана од како се поново „родио“ после кошмара који је преживео 12. јуна 2021. године.
Многи су отписали Кристијана Ериксена када се само срушио на траву током меча првог кола Данске и Финске на Европском првенству.
И није тада било битно да ли ће мајстор с бројем 10 поново бити у стању да игра фудбал, сви су се молили само за једно – да преживи! И преживео је, али није одустао од свог сна.
Да поново потрчи за лоптом и то на највишем, професионалном нивоу, да се поново бори за дрес националног тима и да са Данском на крају године отпутује на Мундијал у Катару.
А, како тренутно ствари стоје то не би требало да буде проблем. Бар, када је форма у питању. Ериксен је на последње четири утакмице – укључујући репрезентацију и клуб забележио невероватан учинак од три гола и асистенцију.
Прво је уписао асистенцију за Брентфорд против Барнлија у Премијер лиги, да би на ред стигла репрезентативна пауза. Данска је играла против Холандије у Амстердаму, на стадиону на којем је Кристијан омиљен лик, јер је бранио боје Ајакса.
Ушао је у игру у 46. минуту, а само два минута касније успео је да постигне погодак! Уследио је следећи репрезентативни пријатељски меч, а ривала је била Србија. Вратио се Кристијан Ериксен на место хорора, где је колабирао.
Али, вратио се са стилом. Постигао је ефектан погодак десном ногом ван казненог простора у тријумфу Скандинаваца над Орловима с убедљивих 3:0.
А, онда је уследио повратак у клуб и нова чаролија у изведби омаленог везисте. Ериксен је у демолирању Челсија и то усред Лондона на Стамборд бриџу постигао други гол за Брентфорд у убедљивој победи резултатом 4:1 (0:0).
Живот пише романе, а Кристијан Ериксен тренутно живи најлепши сан.
Локомотива Спартак снег - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Москва је све то већ видела – само је сада уследило „бело пролеће“
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Пикси је већ освојио Катар – узео је и сабљу у руке /видео/
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Рим није заборавио „левоногог бомбардера“ – „Синиша, пуцај и победи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала