- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У „Дизнијевим“ филмовима ће бити најмање 50 одсто ЛГБТ ликова и мањинских група

CC0 / / ЛГБТ Дизни
ЛГБТ Дизни - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Извршни директор „Дизнија“ обећао је већу инклузивност у продукцији. Овај гигант ради на томе да недовољно заступљене групе, као што су расне мањине и ЛГБТК заједница, буду заступљене у најмање 50 одсто редовних ликова до краја године.
Кери Бурк, председница „Дизнијевог“ забавног центра, наводи да компанија мора да учини више да свој садржај учини инклузивнијим, наводи се на Твитеру.
„Мајка сам двоје квир деце. Једно је трансродно, а друго пансексуално. Наравно да подржавам приказивање ЛГБТ Дизнијевих јунака“, рекла је Кери Бурк.
Буркова је рекла да подржава приказивање „много, много“ ликова који су LGBTIQA, што значи лезбејка, геј, бисексуалац, трансродна особа, квир, интерсексуалац и асексуалац.
„Дизни“ је саопштио да су паркови и производи компаније посвећени „стварању искустава која подржавају породичне вредности за сваку породицу“ и да „неће толерисати дискриминацију у било ком облику“.
Противимо се законодавству какво нарушава основна људска права и подржавамо наше глумце, ЛГБТ продукцијску екипу и фанове који чине да се њихови гласови чују, саопштио је „Дизни“ поводом контроверзног закона усвојеног на Флориди, којим се забрањује дискусија о полу и роду са школском децом.
Петар Пан - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Нови тоталитаризам Запада: Зашто су поништени Брзи Гонзалес, Дамбо и Петар Пан /видео/
Компанија Walt Disney - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2015
„Волт Дизни“ честитао Јапанцима дан бомбардовања Нагасакија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала