- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск постаје највећи акционар Твитера

© REUTERS / Michele TantussiОснователь SpaceX и генеральный директор Tesla Илон Маск держит каску во время посещения строительной площадки гигафабрики Tesla в Груенхайде, недалеко от Берлина, Германия
Основатель SpaceX и генеральный директор Tesla Илон Маск держит каску во время посещения строительной площадки гигафабрики Tesla в Груенхайде, недалеко от Берлина, Германия - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Главни извршни директор „Тесле“, Илон Маск је преузео 9,2 посто удела у компанији „Твитер“, показује документ поднет америчкој Комисији за хартије од вредности.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Најбогатији човек на свету купио је скоро 73,5 милиона акција компаније „Твитер“, које су порасле за 26 одсто на берзи, готово одмах након што је Маск објавио на Твитеру да „озбиљно размишља“ о покретању нове друштвене мреже.
Маск поседује 73,5 милиона акција „Твитера“, што, према подацима са затварања берзе у петак, значи да се његов пасивни део у компанији процењује на 2,9 милијарди долара. Акције гласе на „Elon Musk Revocable Trust“.
Маск је иначе веома активан корисник Твитера. Има преко 80 милиона пратилаца на овој друштвеној мрежи, откако се придружио 2009. и користио је ову платформу да објави неколико важних пословних одлука.
Међутим, у последње време критиковао је платформу и њену политику наводећи да подрива демократију не придржавајући се принципа слободе говора.
Маск и суоснивач Твитера, милијардер Џек Дорси, били су прилично сагласни у погледу одбацивања такозваног Web3, нејасног израза за утопијску верзију децентрализованог интернета, преноси РТС.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СВЕТ
„Слобода говора је од суштинске важности“: Милијардер размишља о покретању нове друштвене мреже
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Илон Маск: Старлинк одбија да блокира руске информативне изворе
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СВЕТ
Ћирилица Илона Маска: Мистериозни твит милијардера изненадио Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала