- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин потписао указ: Руску визу више није једноставно добити

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин потписује указ о признавању независности ДНР и ЛНР
Председник Русије Владимир Путин потписује указ о признавању независности ДНР и ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о реципрочним мерама у визном режиму које су уследиле као одговор на поступке непријатељских земаља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Указ је потписан у складу „са потребом предузимања хитних мера као одговор на непријатељске поступке Европске уније“. У документу се наводи да је Русија обуставила важење неких тачака споразума о поједностављеном издавању виза Европској унији, Норвешкој, Данској, Исланду, Швајцарској и Лихтенштајну.
Између осталог, тачке споразума се односе на чланове званичних делегација земаља Европске уније, као и новинара. На тај начин се зауставља пракса по којој су власници дипломатских пасоша могли да путују у Русију без виза.
Председник Русије је дао налог Министарству иностраних послова да у представништво Европске уније и амбасаде наведених земаља пошаље одговарајућа обавештења и да уведе лична ограничења уласка у Русију за странце и особе без руског држављанства које врше непријатељске акције.
Влада би требало да припреми и изнесе Државној думи предлог закона о суспензији међународних уговора о којима се говори у Уредби.
Односи Русије и Европске уније су се значајно погоршали након почетка специјалне руске војне операције за демилитаризацију и денацификацију Украјине. Европска унија је након САД увела против Москве санкције, све су се гласније чули позиви да се смањи зависност од руских енергената, а разне државе су протерале неколико десетина руских дипломата.
Москва је као одговор на санкције укључила свих 27 земаља Европске уније и још десет земаља које не припадају савезу у списак непријатељских земаља. Тренутно се на том списку налази 48 земаља на чијем су челу Сједињене Америчке Државе.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Запад не схвата да ће њихове санкције утицати и на друге земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала