- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће правити кинетичко оружје и системе управљања с применом вештачког интелекта

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈуриј Борисов
Јуриј Борисов - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Нови државни програм наоружања Русије биће усмерен на стварање квалитативно новог, укључујући и нетрадиционалне врсте оружја, саопштио је потпредседник владе Јуриј Борисов на састанку са руским председником Владимиром Путином, а преноси прес служба Кремља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нови државни програм наоружања Русије биће усмерен на стварање квалитативно новог, укључујући и нетрадиционалне врсте оружја, као и оружје усмерене енергије, кинетичко оружје и системе управљања с применом вештачког интелекта и роботизоване комплексе“, саопштено је из Кремља.

Борисов је, поред тога, известио Путина да је руска влада учинила много за обезбеђење стабилности војно-индустријског комплекса земље. На пример, како је објаснио, при куповини базе електронских компоненти, авансна плаћања порасла су до 100 одсто. Он је такође истакао да је компанијама омогућено да закључују уговоре са државним набавкама као јединим добављачем, без регистрације код Федералне антимонополске службе Русије.
Потпредседник владе је нагласио да је без обзира на незапамћене санкције, услед којих је дошло до повећања цене материјала и смањења испорука, реализација државних набавки безусловни приоритет за војно-индустријски комплекс Русије.
Борисов је такође додао да ће влада систематски радити на убрзавању темпа и обиму супституције увоза уз одговарајућу подршку главних индустријских сектора.
Потпредседник владе је још истакао да је рад на припреми полазних података редовног државног програма наоружања завршен, а средином 2023. године биће представљен председнику Путину.
Систем Искандер у акцији у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Прецизан погодак руског „Искандера“ - уништена складишта наоружања украјинске војске /видео/
Руски ракетни систем Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РУСИЈА
Немачка размишља о набавци система ПРО од САД или Израела: Немамо штит од руског „Искандера“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала