- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Због Ескобара и разних мешетара БиХ је у оваквом стању

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је Срни да је због Габријела Ескобара и њему сличних мешетара који су правили каријере и увећавали богатство на БиХ, она дошла у ситуацију да је међу лошим вестима Балкана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На питање Срне да прокоментарише изјаву америчког специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да је БиХ изузетак из свих добрих вести о Западном Балкану, Додик је одговорио да су сви међународни представници и разни изасланици чинили све да БиХ остане у инвалидном стању да би се они појављивали с помагалима да она прохода.
„Својим лошим извештајима, које су подржавали и медији које они финансирају, од БиХ су направили црну тачку за инвеститоре и данас они причају о БДП БиХ. Дејтонски мировни споразум, за који се залажу Срби и Хрвати, а ево чујем кроз Ескобара и званични Вашингтон, неће муслимани, управо они који уживају подршку државе у којој се ни Ескобару није мрско бавити 30 година политиком“, указао је Додик.
Он је нагласио да БиХ није функционална због измена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ.
„Кад смо већ код способности политичара и њиховом ангажовању у приватном сектору, предлажем Ескобару да крене од себе. Само га напомињем да приватни сектор не познаје санкције које су тренутно његово основно средство за рад“, истакао је Додик, пренела је РТРС.
Специјални амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РЕГИОН
Ескобар: Србија није најтежа тема Западном Балкану, титулу носи БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала