- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Илон Маск припрема промене на Твитеру

© AP Photo / Patrick PleulИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
Пратите нас
Извршни директор „Тесле“ Илон Маск, који је купио више милијарди долара вредан удео у „Твитеру“, питао је кориснике које промене би желели да виде на платформи за микроблоговање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Желите ли дугме за уређивање?“ написао је Илон Маск на Твитеру, и затражио од корисника да гласају за да или не. Корисници Твитера годинама траже дугме за уређивање постова, јер платформа не дозвољава промене након објављивања твита.
Анкета је уследила само неколико сати након што је Маск открио да има 9,2 одсто удела у компанији, вредан скоро три милијарде долара, што га је учинило највећим акционаром платформе. Након што је купио удео у Твитеру вредност акција те компаније је порасла више од 27 одсто.
Према документацији Комисије за хартије од вредности објављеној у понедељак, Маск поседује 73.486.938 акција компаније.
Реагујући на анкету, главни извршни директор Твитера Параг Агарвал упозорио је кориснике да „пажљиво гласају".
„Последице ове анкете ће бити важне. Молимо вас да пажљиво гласате“, навео је Агарвал, понављајући Маскову изјаву од пре неколико дана када је први пут почео да доводи у питање посвећеност Твитера слободи говора.
Претходно је оснивач Твитера Џек Дорси рекао да жали што је играо улогу у томе да интернет постане централизован. Амерички милијардер осврнуо се на транзицију коју је интернет доживео током година.
Подсећајући на технологије на којима је интернет у његовим раним данима почивао, попут ИРЦ-а (Internet Relay Chat), дајал-ап комуникационе мреже Јузнет (Usenet) и многих других, Дорси се осврнуо на чињеницу да интернетом сада доминира неколико џинова, као што су Гугл, Фејсбук и Твитер.
„Дани Јузнета, ИРЦ-а, веба... па чак и мејла су били невероватни“, написао је Дорси.
„Централизовање открића и идентитета у корпорације заиста је наштетило интернету. Схватам да се делимично и сам крив и криво ми је због тога“, истакао је оснивач Твитера, преноси РТС.
Илон Маск је иначе веома активан корисник Твитера. Има преко 80 милиона пратилаца на овој друштвеној мрежи, откако се придружио 2009. и користио је ову платформу да објави неколико важних пословних одлука.
Међутим, у последње време критиковао је платформу и њену политику наводећи да подрива демократију не придржавајући се принципа слободе говора.
Основатель SpaceX и генеральный директор Tesla Илон Маск держит каску во время посещения строительной площадки гигафабрики Tesla в Груенхайде, недалеко от Берлина, Германия - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СВЕТ
Илон Маск постаје највећи акционар Твитера
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СВЕТ
„Слобода говора је од суштинске важности“: Милијардер размишља о покретању нове друштвене мреже
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СВЕТ
Ћирилица Илона Маска: Мистериозни твит милијардера изненадио Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала