- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват се присетио одлуке која га је „практично одвела до смрти“ – и окривио једног човека

Пратите нас
Некадашњи хрватски кошаркаш Марио Касун говорио је о својој каријери и односу са црногорским тренером Душком Ивановићем, за којег није имао много лепих речи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Касун је након играња за Горицу и Зрињевац крајем прошлог века инострану одисеју почео у Келну и Франкфурту, затим се отиснуо у НБА лигу и Орландо Меџик, а онда 2006. прешао у Барселону, где је тренер био Ивановић.
„Упознао сам дивне људе, али је то била можда и моја најгора кошаркашка одлука. Практично ме довело до смрти и до тога да се са 28 година престанем бавити кошарком. Мени су сви говорили да је Душко Ивановић будала, психопата и идиот. Он је ван терена дивна особа, али на терену му се спусте жалузине“, испричао је Касун за „Подкаст инкубатор“ и наставио:
„Мени је Душко Ивановић рекао да нисам у форми и да свако јутро идем у брдо и да трчим сат времена пре тренинга. Ја сам изгубио 12 килограма у седам-осам дана, преполовио сам се. На почетку ми је причао на нашем, а после само на шпанском“.
Четрдесетдвогодишњак из Винковаца, иначе 41. пик на НБА драфту 2002, морао је да игра повређен.
„Десила се ситуација да сам месец и по дана играо, а нога ме је тако болела. То ми је Душко замерио и рекао ми је да скинем стезник, или ће ме отерати са тренинга“.
Онда је дошла сезона 2007/2008 када се само срушио на терену.
„Он се иживљавао реално нада мном. Била је ситуација прве године, уместо шест месеци, вратио сам се за три. Он је мене послао у другу екипу, а онда се у другој сезони десило то са срцем. Врхунска утакмица на Канарима, ја никад бољи, осећам се супер, а овај се дере. Добио сам неки мали ударац у прса и само ми је пао мрак на очи и спавање. Ставили су ме на носила и у болницу“, открио је хрватски кошаркаш.
Појаснио је и детаље операције, током које је морао да буде будан.
„То се десило Силвињу и још неким играчима. Одем у болницу на операцију, а тамо те не успавају, него ти умртве тело. Мораш да будеш будан. Рутинска операција, девет сати! А ја падам од умора, он ме шамара да не заспим“, испричао је хрватски кошаркаш.
Само недељу дана касније је опет био на терену.
„Једини који су ме посетили у болници били су Лапорта и Зоран Савић. Опоравак је трајао седам дана, Душко колико ме је волео, натерао ме је да се вратим за недељу дана. Сад кад размислим, отерао бих га у...“, завршио је Касун.
Немања Недовић и Били Берон – детаљ са утакмице Зенит - Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
СПОРТ
Недовић стао у одбрану Србије – Твитер му угасио профил? /фото/
Виталиј Носов - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СПОРТ
„Оно што се сада ради Русији је више од зла“ – руска легенда говорила о санкцијама и Звезди
Амерички кошаркаш Леброн Џејмс у дресу ЛА Лејкерса - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
СПОРТ
Суноврат „краља“ Џејмса и Лејкерса какав никада није виђен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала