- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Мајско издање Кустендорфа у знаку раздируће и чудесне лепоте стварања

© Sputnik / Александар МилачићСтана Катић са домаћином фестивала Кустендорф у Дрвеграду
Стана Катић са домаћином фестивала Кустендорф у Дрвеграду - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Петнаесто издање Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф одржаће се од 6. до 10. маја 2022. године у Дрвенграду, под слоганом „Раздирућа и чудесна лепота стварања”.
Слоган фестивала је реплика из краткометражног филма "Шта су то облаци?" италијанског режисера Пјера Паола Пазолинија, чија ће остварења бити приказана у оквиру ретроспективног програма поводом обележавања стогодишњице његовог рођења.
Андреј Кончаловски - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2021
Кустурица и Кончаловски: На Западу више нема историје, а то нас води у свет Орвела
Према најави организатора, „такмичарски програм 15. Кустендорфа чини 15 филмова који добро представљају трендове у новијој продукцији краткометражних остварења и истовремено се издвајају по аутентичности ауторских визура и вештини израде".
У такмичарском програму представиће се продукције и копродукције из Србије, Пољске, Русије, Данске, Шпаније, Немачке, Швајцарске, Румуније, Француске, Израела, Македоније, Естоније, Велике Британије и Словачке.
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2021
Кустурица последњег дана Кустендорфа: Европа постаје оно што су САД некада биле
Фестивал се традиционално одржава у Дрвенграду на Мокрој гори уз присуство аутора филмова из такмичарског програма и многобројних званица из света филма и уметности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала