- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Западне санкције против Русије подсећају на методе инквизиције – само без ломаче

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Актуелне санкције Запада против Русије подсећају на методе инквизиције, написао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на Телеграму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Сада смо сведоци онога чему је Европа сведочила практично цео прошли миленијум и због чега се крајем 20. века покајала Римокатоличка црква. Реч је о инквизицији. Данашње санкције западног света против руске државе, економије и бизниса веома личе на методе Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium (инквизиције). Сами су измислили оптужбу, сами су мучили, сами су изрицали казну, сами су спаљивали јеретика“, констатовао је Медведев.

Како је додао, у таквим случајевима „питања духовности су последња ствар која је интересовала 'праведнике' који су имали огромну моћ“.

„Уништавајући непожељне, они су отворено пљачкали, присвајајући злато, непокретност и другу имовину. Прво световна блага, а онда борба за свето дело“, оценио је Медведев.

По његовим речима, европске бирократе данас само не предлажу да се бизнисмени из Русије одмах бацају на ломачу, док су остале инквизиторске методе присутне у Европи.
Основа за оптужбе је „припадност 'лошој' држави Русији“, додаје Медведев.

„Докази им нису потребни, довољна је сумња да се бави 'врачањем' (веза са влашћу). Сведоци – само са стране Великог инквизитора (САД и њихови европски лакеји). Дискусије и надметање страна у инквизиторском процесу нису дозвољене (оптужени руски бизнисмен нема право на адвоката). И готово“, пише Медведев.

Он је закључио да се борба против Русије води емоцијама, без осврта на здрав разум и право. Како каже, нико не покушава да се удуби у сопствено законодавство и примени вековне основне принципе.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РУСИЈА
Медведев о уласку Украјине у ЕУ: Постоји само један проблем...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала