- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На удару санкција САД: 42 филијале Збербанке, Силуанов и други чланови Савета безбедности Русије

© AFP 2023 / PAUL J. RICHARDS Министарство финансија САД
Министарство финансија САД - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
Пратите нас
Министарство финансија САД увело је санкције против 42 предузећа повезана са Збербанком, саопштено је на сајту америчког Министарства.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Министарство финансија додаје 42 филијале Збербанке на санкциону листу“, наводи се у документу.
Осим тога, напомиње да су „директно и индиректно блокирана сва правна лица у власништву Сбербанке од 50 или више одсто, чак и ако нису укључена на листу OFAC (Канцеларије за контролу стране имовине Министарства финансија САД)“.
На списку се, између осталог, налазе филијале Збербанке у Казахстану, Белорусији и Украјини. Такође је укључена Збербанка Европа (Sberbank Europe AG) – филијала Зербанке у Аустрији.

Ресор наводи да су власти САД такође увеле санкције руководиоцу администрације руског председника Антону Вајноу, руском министру финансија Антону Силуанову, руском министру правде Константину Чујченку и бројним чланова Савета безбедности Русије.

Министарство додаје на санкциони списак, између осталог, заменика секретара СБ Русије Рашида Нургалијева, градоначелника Москве Сергеја Собјањина и губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова.
„Данас се уводе санкције преосталим члановима Савета безбедности Русије“, објаснио је америчко Министарство, додајући да је Вашингтон раније већ увео санкције једном делу чланова СБ Русије.
Истовремено, америчке власти су поново ставиле на црну листу руског министра унутрашњих послова Владимира Колоколцева, генералног тужиоца Игора Краснова, председницу Савета Федерације Русије Валентину Матвијенко, директора Спољнообавештајне службе Сергеја Наришкина. Вашингтон им је раније увео ограничења, али у оквиру других председничких указа.
Уврштавање на санкциони списак значи замрзавање имовине у САД и забрану америчким држављанима или компанијама да послују са поменутима.
Подсетимо, Бела кућа је раније саопштила да Вашингтон, између осталог, уводи паралишуће санкције против Збербанке и Алфа банке, што је једна од мера у новом санкционом пакету који Америка уводи због Украјине.
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Нове америчке санкције: На удару Путинове ћерке, породица Лаврова, Мишустин и Медведев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала