- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Потврда из Бундестага: Немачка разматра слање војске у БиХ, захтев стигао из Сарајева

© AFP 2023 / PHILIPPE HUGUENЕУФОР
ЕУФОР - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
У Бундестагу је и званично потврђено - Немачка разматра слање војног контингента у Босну и Херцеговину, у оквиру ЕУФОР-а.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Берлин то правда забринутошћу за мир и стабилност БиХ.
„Поздрављамо јачање војне мисије у БиХ и разматрамо укључивање Војске Немачке у тој операцији. Немачка је забринута због планова о сецесионизму. То је напад на јединство, мир и стабилност БиХ, западног Балкана и Европе“, рекла је Ана Лирман, државна секретарка за Европу у немачком Министарству спољних послова на седници Бундестага посвећеној БиХ.
Повратак немачких војника у БиХ, где су већ били до 2012. године, током посете Берлину тражио је члан руководства Представничког дома Пaрламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић, преноси РТРС.
О томе бар званично није било речи током боравка шефице немачке дипломатије Сарајеву у марту ове године, наводи РТРС и додаје да се, ипак, спекулише да би немачки војници могли бити распоређени уочи избора у БиХ 2. октобра.
ЕУФОР је већ појачао контингент са додатних 500 војника из Словачке, Румуније, Аустрије и Бугарске.
Како подсећа РТРС, у новембру ће Савет безбедности УН одлучивати о продужењу мандата ЕУФОР-а што у светлу затегнутих руско-европских односа може бити спорно, пренео је Танјуг.
Планинска пешадија на вежби области у близини баварског села Пешадијске бригаде 23. немачког Бундесвера у јужној Немачкој, 23. марта, 2016 - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РЕГИОН
Немачки план: Бундесвер шаље војнике у Босну
Посета немачке министарке спољних послова Аналене Бербок Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РЕГИОН
Додикова порука немачкој министарки спољних послова /видео/
Британска војска - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
РЕГИОН
Шта то зна Лондон: Британци шаљу војнике у БиХ на миг САД — порука и Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала