- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Санкције невиђених размера: Против Русије до сад уведено преко 6.000 ограничења

© Sputnik / Евгений ОдиноковВлада Руске Федерације
Влада Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Премијер Русије Михаил Мишустин изјавио је да је до сада против Русије уведено укупно преко 6.000 ограничења.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Чак и током пандемије спољни притисак на нашу земљу није слабио ни једног дана. Међутим, нове санкције, које су уследиле ове године, невиђених су размера. Број ограничења премашује сва друга која су икада уведена против било које друге земље. Укупно их је преко 6.000“, рекао је Мишустин у Државној думи где је поднео извештај о раду Владе.
Санкције су усмерене против свих Руса, констатовао је премијер.
„Бивши партнери су се заиста такмичили ко ће пре увести ограничавајуће мере. Објављивали су их скоро свакодневно. Циљ је био да се изазове паника и зада ударац сваком човеку“, оценио је Мишустин.
Први ударац је задат финансијском систему Русије.

„Непријатељске земље нису смислиле ништа боље него да се врате типичној пиратској пракси, ако бисмо називали ствари правим именом. Замрзавањем имовине они су фактички опљачкали земљу“, оценио је премијер Русије.

Такође је истакао да „такве санкције нису примењиване ни у најмрачнијим годинама Хладног рата“.
„Њихов циљ је да нас одбаце годинама или чак деценијама уназад. Да нас одсеку од света. Да натерају Русију да одустане од перспективних економских и друштвених пројеката. Да задају ударац животном стандарду наших грађана“, закључује Мишустин.
Као одговор на руску специјалну војну операцију, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Медведев: Западне санкције против Русије подсећају на методе инквизиције – само без ломаче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала