Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Примарна одлука је била да у УН будемо уздржани, а онда је Србија добила безброј тешких уцена

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је примарна одлука Србије била да будемо уздржани при гласању у Генералној скупштини Уједињених нација о суспензији Русије из Савета за људска права, али је онда дошло много уцена и притисака на нашу земљу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Наша примарна одлука је била да будемо уздржани, али је онда дошло много тешких уцена и безброј притисака на Србију", навео је Вучић за РТС.
Објаснио је да је ЕУ одложила одлуку о увозу нафте за 18 часова, да би видели како је Србија гласала о суспензији Русије из Савета за људска права на седници ГС УН, која је почела у 16 часова.
"Они не могу мене да уцене, али уцењују земљу", напоменуо је председник.
Истакао је да се данас и наредних дана одлучује да ли ћемо бити изузети од пакета санкција за нафту и да се одлучује да ли ћемо после 15. маја моћи да увозимо нафту.
"Због одлуке ЕУ, која је таква да ми до 15. маја можемо да увозимо нафту, било одакле, после не може, јер је Гаспром већински власник НИС-а. Ми можемо да увеземо, али троструко скупље", објаснио је председник.
Вучић је поновио више пута да Србија у Европи једина земља која није увела ниједну меру или санкцију Русији, није национализовала ниједну руску компанију, нити је на било који начин санкционисала породице руских државника.
"Србија је једина земља која није донела ниједну рестриктивну меру, не против Путинове деце, већ ниједне фирме. Једини нисмо национализовали ниједну њихову фирму, већ разговарамо са њима и спремни смо да се одрекнемо права прече куповине у НИС-у ако хоће да продају", рекао је Вучић.
Србија држи свој курс поштен, моралан и частан, на ЕУ путу а не окреће леђа својим традиционалним пријатељима, каже Вучић.
Генерална скупштина Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Генерална скупштина УН суспендовала Русију из Савета за људска права
Састанак председника Руске Федерације Владимира Путина са председником Србије Александром Вучићем - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СРБИЈА
Вучић: Са Путином сам постигао значајан део сагласности око онога о чему смо разговарали
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала