- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова позива Талин: Сместа ослободите уредницу „Спутњик Медија“

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
Пратите нас
Разлози које је званични Талин изнео за привођење главне уреднице главна уредница информативног портала „Спутњик Медија“ Јелене Чернишеве граниче се са апсурдом, Москва захтева њено моментално ослобађање, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Разлози које су власти ове земље изнеле за привођење руске држављанке, а конкретно 'кршење међународних санкција', граниче се са апсурдом. Оптужбе за одржавање рада портала након санкција звуче бесмислено, иако је добро познато да је од почетка марта блокиран и технички онемогућен приступ информационом пољу“, приметила је дипломата.
Москва захтева од Талина хитно ослобођање Черишеве, као и да се такви инциденти не понављају у будућности, истакла је портпаролка.
Према подацима амбасаде Русије у Талину, 6. априла је Чернишева приведена због сумње у наводно почињен злочин против мира, као и због кршења међународних санкција у Естонији.

Америка покренула сајбер-агресију против Русије

Истовремено, Захарова се осврнула на америчку сајбер-агресију против Москве. Како каже, кроз дискредитацију Москве и њене политике јачања међународне информационе безбедности, Вашингтон покушава да прикрије сајбер-агресију коју је покренуо против Русије, оценила је Захарова.

„Размере напада на Русију су без преседана, до стотине хиљада недељно. Погођене су државне институције, предузећа, кључни објекти и објекти социјалне инфраструктуре, системи од виталне важности. Услед злонамерних радњи страдају милиони људи“, рекла је дипломата поводом оптужби администрације америчког председника да Русија наводно припрема серију сајбер-напада на САД.

Желели бисмо да истакнемо да имамо много више разлога да оптужујемо западне земље да спонзоришу сајбер криминалце, али показујемо здрав разум и смиреност, каже дипломата.
„Са жаљењем констатујемо да није први пут да америчка влада покушава да своје унутрашње и спољнополитичке погрешне процене припише неким интригама 'Руса', ​​неосновано тврдећи да подривање безбедности у информационом простору 'одговара Москви'“, констатовала је Захарова.
Према њеним речима, администрација америчког председника игнорише позиве руске стране и одбија да користи механизме правне помоћи за истрагу сајбер напада.
„Спремни смо да размотримо на реципрочној основи конкретне и на чињеницама засноване жалбе о хаковању“, додала је она.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Москва: САД и савезници воде сајбер-рат против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала