- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Украјински неонацисти у Авдејевки припремали масовно тровање цивила хемикалијама

© AP Photo / Nariman El-MoftyУкрајински војници у близини Лавова
Украјински војници у близини Лавова - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти планирали су да минирају складишта са хемикалијама у фабрици у месту Авдејевка и да их дигну у ваздух приликом уласка војске Доњецке Народне Републике, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У Авдејевки су екстремисти припремили нечовечну провокацију са масовним тровањем становника околних подручја хемикалијама. Како би то извели они су минирали складишта са токсичним хемикалијама у фабрици кокса која би требало да експлодира приликом уласка у град снага ДНР, рекао је Мизинцев.

Он је навео и да су украјински војници у школама и вртићама у Краматорску утврдили своје позиције и поставили тешко наоружање.

„Оружане снаге Украјине су се утврдиле у школама и вртићима у Краматорску и ту поставили тешко наоружање“, рекао је Мизинцев.

Он је појаснио да су становници присиљени да граде утврђења око вишеспратних стамбених зграда, копају ровове како би се спасили од гранатирања.
Коментаришући напад на железничку станицу у Краматорску, која је погођена ракетом „Точка У“, он је навео да су локалне власти пре напада евакуисале људе.

Мизинцев је нагласио да милитанти у Харкову пуцају на људе који излазе из склоништа како би набавили намирнице и додао да је то још једна потврда да се Кијев нехумано понаша према својим грађанима и сведочи о потпуном занемаривању свих моралних норми и међународног хуманитарног права.

У Украјини има више од 6.000 страних талаца

Више од 6.000 странаца из 13 држава се налази у Украјини у положају таоца, док је 77 бродова из 18 земаља блокирано у лукама, саопштио је Мизинцев.
Он је навео да је Русија без учешћа Кијева евакуисала скоро 20.000 људи.

„Без обзира на све потешкоће које Кијев приређује, током претходна 24 сата је без учешћа украјинских власти из Доњецке и Луганске Народне Републике и опасних области Украјине евакуисано у Русију 19.612 људи, од којих 3.356 деце“, рекао је Мизинцев.

Он је појаснио да је од почетка специјалне војне операције евакуисано скоро 678.000 људи, од којих скоро 132.000 деце. Док је границу Русије прошло скоро 87.000 аутомобила, а за последњих 24 сата скоро 3.000 аутомобила.
Комплекс Точка-У - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
РУСИЈА
Москва: Знамо ко је одговоран за напад на Краматорск, у Маријупољу велики број страних плаћеника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала