- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никита чува најсевернијег шампиона и видео је свих десет „грудви“ бачених у лице „Посебног“ /видео/

© AFP 2023 / Скриншот / Јутјуб / FK Bodø GlimtНикита Хајкин
Никита Хајкин - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Свега годину и по дана било је неопходно најсевернијем националном шампиону, екипи норвешког Бодо Глимта, да три пута шокира славну италијанску Рому, постигне десет голова и загорча живот трофејном тренеру Жозеу Мурињу. У све три утакмице мрежу скандинавске екипе чувао је Рус – Никита Хајкин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Момак рођен у израелској Нетанји, син је руског бизнисмена Иље Хајкина, а као двогодишњак, 1997. године, први пут је стигао у Русију.
Преко омладинских школа Торпеда и Динама из Москве, Никита је стигао у енглески Челси да би потом прошао кроз млађе категорије Портсмута и Рединга.
Кроз португалски Национал, шпанску Марбељу и руску Мордовију је прошао без наступа, а прилику да заигра добио је у израелској Бнеи Јехуди,а после боравка у Хапоелу из Кфар Сабе 2019. је стигао у норвешки Бодо.
Од тог момента, Хајкин се усталио међу стативама и пресудно учествовао у освајању две узастопне шампионске титуле.
Али, важније од тога, Никита је био актер три дуела са Ромом у европским такмичењима где је помогао свом тиму да оствари две победе и реми, уз гол разлику 10:4.
Бодо је у свим дуелима био аутсајдер, али је успео да спакује чак двоцифрен број ледених грудви у лице „посебном тренеру“, Жозеу Мурињу – који се као тренер Роме суочио са највећим поразима у богатој каријери.
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
СПОРТ
Костићева дружина одолела Барселони, Рома пала на леденом северу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала