- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шангај ускоро почиње са ублажавањем ковид мера

CC0 / Unsplash/zhang kaiyv / Шангај
Шангај  - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
Пратите нас
Највећи кинески град Шангај ускоро ће почети да укида закључавање у заједницама које не пријаве ниједан позитиван случај ковида 19 у року од 14 дана, након још једне рунде тестирања, саопштиле су данас власти.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Нови круг тестирања спровешће се пошто је у граду данас пријављено око 23.000 случајева, од којих је већина асимптоматска, пренео је АП.
Велики делови Шангаја, у коме живи 26 милиона људи, под изолацијом су од 28. марта, што је довело до притужби становника на несташицу хране и основних потрепштина.
Према новим мерама, области у Шангају биће класификоване као области „предострожности“, „контролисане“ и „закључане“, у зависности од резултата последње рунде тестирања, рекла је на конференцији за новинаре заменица градоначелника Шангаја Цонг Минг.
Становници у областима која су означена као области „предострожности“ без пријављених инфекција у последње две недеље моћи ће да се крећу по свом округу, иако ће окупљања и даље бити ограничена.
У „контролисаним“ областима, становници се могу кретати у својим насељима, која су мања од округа, док ће у „закључаним“ областима сви морати да остану код својих кућа.
Током конференције за новинаре, Цонгову се преплавиле емоције и истакла је да је дирнута напорима становника и радника на првој линији.
„Још постоји велики јаз у односу на очекивања. Даћемо све од себе да буде боље“, рекла је она, пренео је Танјуг.
Шангај - економски, трговински и финансијски центар Кине  - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СВЕТ
Шангај: Расте број заражених, продужена ограничења
Контејнери у шангајској луци - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Закључавање Шангаја: Светска трговина и транспорт поново на озбиљном испиту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала