- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Французи и даље гласају на традиционалан начин

© AP Photo / Jean-Francois BadiasГласање на председничким изборима у Француској
Гласање на председничким изборима у Француској - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Француски бирачи на данашњим председничким изборима гласају на исти начин како је рађено и генерацијама раније: папирни листићи се лично убацују у гласачку кутију, а по затварању биралишта биће ручно пребројани.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Упркос периодичним позивима на већу флексибилност или модернизацију, у Француској се не може гласати путем поште, не постоји рано гласање, нити се користе машине за масовно гласање као у САД.
Велики број од 48,7 милиона Француза уписаних у бирачке спискове изјавио је да не зна за кога ће гласати, ни да ли ће уопште данас изаћи на биралишта, преноси АП.
Већина ковид ограничења је укинута, а број новозаражених знатно је мањи него раније ове године. Ипак, број новоинфицираних се већ неколико недеља поново повећава и свакодневно достиже 130.000 нових случајева, пренео је Танјуг.
Французи који су позитивни на вирус корона могу изаћи на биралишта, али се препоручује да носе маску и да се придржавају свих других здравствених смерница.
Француска избори - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СВЕТ
Французи бирају председника: Макрон, Ле Пенова или неко трећи?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала