- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић отворено о траумама: Не може да се заборави /видео/

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, уочи повратка на терен и учешћа на турниру у Монте Карлу, за Спорт клуб је рекао да не може да заборави све што му се дешавало од почетка године.
Питање свих питања, како је напоменуо новинар Небојша Вишковић, гласи – „како је Новак“, а даља констатација да ће све бити добро у тениском смислу како је Новак лично – добро после читаве драме коју је преживео у Аустралији на почетку године.
„Не може да се заборави све што се десило, немогуће је. Може да се прихвати и настави даље, да се неке ствари пусте. Већ су се десиле и није то нешто што човека треба да брине и да га спутава за оно што треба да се деси“, навео је Ђоковић.
Трауме, ипак – остају.
„Имао сам много трауматичних ситуација у животу, на терену и ван њега, од одвратних ратова и свега тога у одрастању. Све то остави ожиљак. Ове године сам доживео нешто што никада нисам и сигурно је да је то оставило менталног и емотивног трага. Колико је то велико, колико ће ме то пратити – не знам, не могу да предвиђам и да размишљам о томе“.
Ђоковић је навео да ће све лоше покушати да искористи на позитивну страну.
„Трудим се да то користим као гориво, да ми помогне да играм најбоље. Инспирације има увек, за то не бринем, али треба бити реалан, фали ми мечева, шљака је специфична подлога, али ја верујем у себе и надам се да ми неће бити потребно много времена да уђем у ритам“, истакао је Ђоковић.
Ђоковић ће турнир у Монте Карлу стартовати из другог кола, против Алехандра Давидовича Фокине.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СПОРТ
Ђоковић: Покушаћу да оставим све иза себе /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала