Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Обијена црква Светих Архангела на Косову и Метохији, узет сеф

© Фото : Спутњику уступила канцеларија за КиМОбијена црква Светих Архангела у Великом Ропотову
Обијена црква Светих Архангела у Великом Ропотову - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Ноћас је, пола сата после поноћи, опљачкана црква Светих Архангела у Великом Ропотову. Из крстионице је узет сеф, који је црквеним колицима однет на гробље изнад цркве, где је отворен и из њега је узета већа количина новца намењеног за промену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Од почетка ове године до данас укупно је опљачкано и оскрнављено једанаест православних цркава и та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима СПЦ на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало.
Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује овакве и сличне нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позива међународну заједницу и њене релевантне институције на КиМ да коначно реагују и зауставе дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста.
У последње време на Косову и Метохији су све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начина да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини, стоји у саопштењу.
Држава Србија ће наставите да брине о својим грађанима у јужној српској покрајини и наставиће и даље да ради на добробит економског бољитка, останка и опстанка Срба на својим вековним огњиштима.
Упад припадника РОСУ у Штрпце у потрази за српском робом - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
СРБИЈА
Наоружани припадници Росу упали у Штрпце, огласила се канцеларија за КиМ
СРБИЈА
„Ово је жалосно“: Британски амбасадор о забрани Приштине Србима да гласају на Косову
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала