- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Велики и повољни: Какве новитете спремају кинески и корејски произвођачи аутомобила /видео/

CC0 / Pixabay / Хјундаи
Хјундаи - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
Пратите нас
Власници огромних кросовера са једне стране морају сваки дан да возе неколико кубних метара празног простора, а с друге стране, за велику породицу значе комфор и велики пртљажник. Зато брендови стално представљају нове моделе у овој класи, укључујући и оне намењене широким масама и релативно повољне. Ево какве нас премијере очекују ускоро.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Робусни „Кија Телурајд“ већ неколико година се продаје у Северној Америци, а његова ажурирана верзија примећена је скоро на тестовима у Шведској. То значи да модел има све шансе да се појави на руском тржишту.
Ентеријер ће красити потпуно дигитална инструмент табла и нови мултимедијални систем. Мотор ће највероватније остати исти. То је бензински агрегат од 3,8 литара и 295 коњских снага. Рестајлинг верзију највећег кросовера корејског бренда ћемо видети за неколико месеци.

Новитети из Кине

Да пређемо са иностраних на домаће тржиште. Кинески произвођачи активно повећавају своје присуство у Русији и спремају неколико премијера. Једна од њих је и рестилизовани кросовер „Чери Тиго 8 Про“.
Екстеријер је освежен новом решетком радијатора, фаровима, браницима и дневним светлима. У кабини је прерађена инструмент табла са паром закривљених дисплеја уз нови волан. Али, оно што је најважније је да је кросовер коначно добио погон на сва четири точка, што је за многе у Русији скоро најважнији услов кад су у питању слична возила.
У Кини ће модел бити опремљен мотором од 1.6 литара и 197 коња, као и мотором од 2 литра и 254 коњске снаге. Руска аутомобилска линија постаће позната пред крај године када ће бити и званична премијера. И, најзад, „Хјундаи“ који се спрема да произведе редизајнирану верзију свог „гиганта Палисад“. Тренутно је у понуди бензински мотор од 2,2 литра и дизел мотор од 3,5 литара. Планирано је да им се придружи и хибрид, који ће уз мотор од 2,5 литара имати и 290 коњских снага. Премијера редизајнираног „Палисада“ очекује се крајем године.
Генералну тенденцију развоја ове класе тешко је пратити. Неко се ослања на екологију и развија хибридне моторе, а неко се оријентише на конзервативну публику, која је навикла на велика возила са великим моторима.
Али, у сваком случају сви новитети постају технолошки напреднији и опремљени су модерним безбедносним опцијама. Без тога је данас незамислива масовна производња.
Метан - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
РУСИЈА
Научници: Нови модел сагоревања метана који ће смањити потрошњу горива
Фотографија Сунца Европске свемирске агенције - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
На Сунцу откривени вртложни таласи који пркосе законима физике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала