- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Освојио је Европу и свет, у Русији је упознао Бразил и спрема нову мисију: „Да сви упознају Србију!“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМилош Вељковић
Милош Вељковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Поуздани дефанзивац Милош Вељковић на правом је путу да се са Вердером експресно врати у Бундеслигу, а у интервјуу Спутњику причао је о амбицијама на клупском и репрезентативном плану. Момак рођен у Базелу све је подредио Мундијалу са Србијом, док је неизбежна тема био је позив Црвене звезде која са њим жели да нападне Лигу шампиона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ако неко зна како се постаје првак Европе и света у фудбалу, онда је то дефинитивно Милош Вељковић.
Штопер Вердера из Бремена прво је покорио Стари континент са Орлићима 2013. године у Литванији, да би две године касније на другом крају света на Новом Зеланду са Орлићима такође освојио злато.
Логично, после тога, уследила је прекоманда у А репрезентацију Србије са којом је већ био актер Мундијала у Русији 2018. године, да би сада поново био део тима који је на спектакуларан начин изборио пласман на Светско првенство у Катару.
У интервјуу за Спутњик, Вељковић је причао о мундијалским амбицијама, о Пиксију као мотиватору и човеку који је вратио веру у измучени српски фудбал, али и о позиву Црвене звезде, с обзиром на то да му на крају сезоне истиче уговор са Вердером, па ће бити слободан да промени средину или да евентуално остане у Бремену.
Са Србијом си се већ попео на кров Европе и света, шта је потребно да би се то остварило и у сениорској конкуренцији?
– Мислим да треба да гледамо од утакмице до утакмице. Нама је циљ да прођемо групу, а после тога је све могуће. Све зависи од нас, гледамо само да прођемо групу.
По чему се ова Србија разликује од оне на Мундијалу у Русији и у чему је тајна успеха ове генерације?
– Види се и осећа на сваком кораку и крај ТВ екрана да је народ повратио веру у нас јер смо били константни током квалификација за Светско првенство. Велика је то ствар и то нам даје додатно самопоуздање. Али, морамо да останемо скромни како бисмо реализовали први циљ и изашли из групе. Идемо да добијемо све утакмице. Сазрели смо као група, као колектив, имамо савршен спој младости и искуства и фантастичну атмосферу. Играче који играју у највећим европским клубовима.
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Пикси је већ освојио Катар – узео је и сабљу у руке /видео/
Код Драгана Стојковића Пиксија сви добију прилику. Како ти се чини Група са Бразилом Швајцарском и Камеруном?
– Селектор Стојковић и то како он прича, како нас храбри, даје нам самопоуздање је посебна прича. Лично, сада сам бољи играч него пре четири године. Имам веће искуство него на Мундијалу у Русији и једва чекам да дође Катар. Биће тешко против сваког ривала, али борићемо се.
Шта ти је била прва помисао када си видео да смо у групи са Бразилом и Швајцарском, селекцијама са којима нас је жреб спојио и на СП пре четири године?
-–Било ми је невероватно, такве ствари се заиста ретко дешавају. Али, ето десило се. Чуо сам се са мојима телефоном и баш смо попричали о том феномену.
Најтежи изазов већ на самом старту – Бразил...
– Ко зна због чега је то добро или лоше. Прошли пут у Русији смо са њима играли на крају, а сада на почетку.
Застава Србије на церемонији отварања Светског првенства - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СПОРТ
Отварамо против Бразила, са Швајцарском на крају – ово су кључни датуми Србије
Већ си играо против Нејмара, сада би могао да уследи нови дуел са једним од најбољих и најтежих играча са чување?
– Увек је лепо играти против топ екипе и топ играча. Идемо да дамо сто одсто, да покажемо квалитет и онда ће доћи резултат. Срећни смо што имамо прилику да играмо против првог фаворита за освајање трофеја у Катару. Када кажете фудбал, прва помисао вам је петоструки првак света Бразил. Свака утакмица је битна, група је интересантна. Верујемо у себе и у то да можемо да прођемо у нокаут фазу.
Селектор Драган Стојковић је забранио да се реч освета помиње када су Швајцарци у питању. Како ти гледаш на тај сусрет са "сајџијама" који су нас победили 2018. после преокрета и недосуђеног пенала над Митровићем, који су видели сви осим судије Феликса Бриха?
– Прошле су четири године од тада. Дошли су неки нови играчи и код нас и код њих. Биће то другачија утакмица. А оно што је било, време не можемо да вратимо. Та утакмица са Швајцарцима лако би могла да буде кључна, да одлучује о томе ко ће даље, мада не треба потценити нити заборавити ни Камерун, који је одлична селекција. О Бразилу сам већ све рекао.
Када си већ поменуо Камерун. Њихов селектор Ригоберт Сонг је шокирао јавност признањем да зна ниједног фудбалера Србије. Тачније, да није чуо. Да ли на то гледаш као на провокацију или ће те можда мотивисати да у Катару Срби учине да их Сонг упознат и запамти!
–Јесте, видео сам то што је изјавио. Не знам какве су његове мисли и шта је тиме хтео да каже, покаже. Можда човек заиста не зна никога од нас. Био је добар, велики играч. Велика и битна личност за Камерун, на нама је да упозна Србију у Катару. Учинићемо све да заиста буде тако.
Пређимо и на клупска дешавања. Твој Вердер дели прво место у Цвајти са Шалкеом и пет кола пре краја главни сте кандидати за повратак у Бундеслигу....
– Гужва је у врху табеле за та два места која директно воде у елитном друштво. Боримо се, па ћемо видети како ће се све завршити. Сигурно да је императив да се вратио у Бундеслигу.
У српској јавности се недавно твоје име помињало на врху листе појачања Црвене звезде за напад на Лигу шампиона наредне сезоне, да ли је било контакта?
– Истиче ми уговор на крају сезоне и тачно је да је било контакта између Црвене звезде и мог менаџера, али за сада ништа конкретно. Желим да будем максимално фокусиран за финиш сезоне са Вердером, па ћемо на лето видети и размотрити понуде. Вољан сам да саслушам понуде, а да ли ћу променити земљу, лигу, то ћемо да видимо. Најбитније ми је да играм јер се ближи Мундијал, а мени је неопходно да будем стандардан у клубу како бих могао да конкуришем за место у националном тиму, јасан је 26-годишњи Милош Вељковић стуб Вердерове и српске одбране.
Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СПОРТ
Гроф је „прогутао“ питање о отказу, али му је после пао мрак на очи
Никита Хајкин - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2022
СПОРТ
Никита чува најсевернијег шампиона и видео је свих десет „грудви“ бачених у лице „Посебног“ /видео/
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2022
СПОРТ
Чеферин оставио отворена врата Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала