- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић се нашалио на свој рачун: „Три меча за три месеца? Надам се да неће шест у шест“

© Фото : Michael ProbstНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, први тенисер света, у уторак започиње учешће на Мастерсу у Монте Карлу, а с обзиром на то да дуго није изашао на терен српски ас у одличном је распложењу па се чак и нашалио са новинарима на свој рачун.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић стигао је у Монте Карло где му је прва препрека Алехандро Давидович Фокина.
Први рекет света ове сезоне играо је само у Дубаију па зато не крије да једва чека да изађе на терен и надомести изгубљено време.
Са осмехом на лицу изашао је пред новинаре које је занимало како се Ђоковића прилагодио ритму да за три месеца одигра три меча на шта је он имао занимљиви одговор.
„Три меча у три месеца? Надам се да неће постати шест мечева у шест месеци“, насмејао се Новак.
Због одлуке да се не вакцинише Ђоковић је био спречен да игра на већ неколико турнира, али ће по свему судећи цео април провести на шљаци јер би после Монте Карла требало да наступа у Београду и Мадриду.
Први рекет света ушао је у 365. недељу коју проводи на врху АТП листе, а што више времена пролази делује да Новак све више има мотивације иако се суочавао са бројним проблемима од почетка године.
„И даље се осећам мотивисано да будем на Туру, да се такмичим са младим играчима и изазовем најбоље играче на свету за највеће титуле“, поручио је Ђоковић.
Српски ас признао је да није могао да пожели боље место за повратак на терен.
„Веома сам задовољан што сам овде, Монако ми је кућа више од десет година. Нестрпљиво сам чекао тренутак када ћу поново изаћи на терен, тако да је ово најбоље место где бих могао да почнем“,истакао је Новак.
Српски ас у Монте Карлу почиње припреме за предстојећи Ролан Гарос, а иако је на шљаци постао тенисер то му данас није најуспешнија подлога.
Шљака је подлога на којој сам одрастао у Србији и много година сам играо само на тој подлози. Историјски гледано, то није била моја најуспешнија подлога, али сам имао велики успех на њој. Прошлогодишњи Ролан Гарос ми је још увек свеж у сећању, па покушавам да искорисим ту инспирацију за почетак сезоне на шљаци на најбољи могући начин“, истакао је Ђоковић.
Ипак, најбољи тенисер света упозорио је да не очекује да ће од старта играти свој најбољи тенис.
„Знам да вероватно нећу бити у најбољем издању почетком ове недеље. Још увек тестирам свој мотор и градим игру, биће потребно неко време, мечеви, да заиста уђем у игру“, признао је Ђоковић.
Новак Ђоковић на тренингу у Дубаију - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СПОРТ
Бивши број један немилосрдан према Новаку: „Он је краљ глупости“
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СПОРТ
Потез Србина обишао свет – занемео је и судија /видео/
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СПОРТ
Новак и даље броји, а Рус му гледа у леђа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала