- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Протеривање руских дипломата: Непријатељска политика Јапана према Русији неће остати без одговора

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаЗастава Јапана и Русије
Застава Јапана и Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Москва ће одговорити на одлуку Токија о протеривању руских дипломата, изјавио је амбасадор Русије у Јапану Михаил Галузин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Дипломата је подсетио да је Јапан тренутно међу земљама које спроводе непријатељску политику према Русију.
„Одлука јапанске стране да протера осморо наших колега контрапродуктивна је за руско-јапанске везе у свим аспектима“, рекао је Галузин за телевизију „Русија 24“.
Истовремено, он је оценио да је у условима сложене међународне ситуације „неопходно одржавати нормалне поуздане канале за дипломатску комуникацију“.
„Јапанска страна својом одлуком сужава простор за нормалан дипломатски дијалог и за нормалан дипломатски међудржавни рад, наноси штету и сама себи, јер та непријатељска акција неће остати без одговора“, нагласио је амбасадор.
Подсетимо, портпаролка јапанског Министарства спољних послова Хикарико Оно саопштила је прошле недеље да ће Јапан протерати осморо запослених у руској амбасади и трговинском представништву.
Председник Русије Владимир Путин наложио је раније Централној банци, „Гаспрому“ и влади да организују обрачунавање за гас у рубљама са земљама ЕУ и другим земљама које предузимају непријатељске кораке против Русије. Обим понуде, цене и принципи одређивања цена остаће исти.
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
РУСИЈА
Одговор на непријатељске акције Јапана: Русија одбила преговоре о мировном споразуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала